Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroegmarkt van Brussel kreeg vanmorgen Latijns-Amerikaans tintje

De ambassades van de landen van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (LAC) hebben donderdagochtend 19 september 2024 tussen 5.00 en 8.00 uur een gezamenlijk evenement georganiseerd: 'Latin America Exports: Ontdek de rijkdom van Latijns-Amerika'.

Het event was een culinaire reis met tal van proeverijen van fruit, groenten, koffie, rum, maar ook culinaire specialiteiten uit 11 landen: Bolivia, Colombia, Costa Rica, Cuba, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama en Paraguay. Deze gezamenlijke expositie was een unieke kans voor de agro-industriële bedrijven uit de regio om hun producten te promoten, hun knowhow te presenteren en hun aanwezigheid op de snelgroeiende Belgische markt te vergroten. Mabru wordt erkend als een belangrijk knooppunt van de Belgische voedingshandel.

Met 22.000 maandelijkse bezoekers en een grote diversiteit aan handelaren biedt de markt een uniek platform voor Latijns-Amerikaanse en Caribische exporteurs die zich willen verbinden met de Europese markt. Mabru, als de grootste markt voor agrovoedingsproducten in België, is de ideale locatie voor dit initiatief, met 110 bedrijven en een verwerking van meer dan 10.000 ton producten per week.

De vroegmarkt, de groothandelsmarkt van Brussel, bestaat al meer dan een eeuw. Decennialang werd de markt gehouden op de Grote Markt en in de omliggende straten. In 1973 verhuisde de Vroegmarkt naar de Werkhuizenkaai, langs het kanaal. Bekend om zijn ruime keuze aan producten uit binnen- en buitenland, is de Vroegmarkt van Brussel uitgegroeid tot 'dé' supermarkt voor professionals, die hoofdzakelijk kwaliteitsproducten aanbiedt.

In de hallen van de vroegmarkt bieden meer dan 100 handelaars een compleet assortiment producten aan, waaronder fruit en groenten, primeurs, vlees, charcuterie, gevogelte, wild, vis en schaaldieren, kazen en andere zuivelproducten, algemene levensmiddelen, wijnen en andere dranken, diepvriesproducten, bloemen en planten.

De Vroegmarkt van Brussel omvat

  • tussen 700 en 900 mensen (afhankelijk van het seizoen) die er werken
  • meer dan 100 bedrijven op de site
  • tussen 600 en 800 miljoen euro jaaromzet (schatting) voor de handelaars
  • 5 verkoophallen
  • 800 parkeerplaatsen op een site van 14 ha
  • meer dan 26.000 zonnepanelen

Voor meer informatie: www.mabru.be

Publicatiedatum: