Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rob van Duijn nieuwe voorzitter Kom in de Kas

Rob van Duijn (51) is met ingang van 1 oktober 2024 landelijk voorzitter van Kom in de Kas. Hij is de opvolger van René van Dop, die deze functie zes jaar heeft vervuld.

René van Dop trad in maart 2018 aan als opvolger van Aad van der Wilt na eerst vier jaar als bestuurslid actief te zijn geweest. Van Dop stond aan de wieg van het vernieuwingstraject dat Kom in de Kas de afgelopen vijf jaar heeft doorgemaakt. In 2020 stond er een vernieuwende campagne met een nieuwe huisstijl voor het evenement gepland.

Door het coronavirus werd deze editie op het laatste moment afgelast. Ook in de 2021 en 2022 kon er vanwege corona geen normale Kom in de Kas editie worden georganiseerd. De edities van de afgelopen twee jaar zijn volgens de organisatie 'zeer succesol geweest' en 'een mooie kroon op het werk, dat mede door René is verzet.' René blijft nog één jaar actief in het bestuur als backup voor de nieuwe voorzitter en penningmeester.

Vernieuwing
Rob van Duijn is mede-eigenaar van Van Duijn De Jong Aubergines, een goed bekend glastuinbouwbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het telen van aubergines. Het bedrijf is ontstaan uit twee familiebedrijven: Gebr. Van Duijn en Auberginekwekerij de Jong. Samen kweken, sorteren en verpakken ze meer dan 23 miljoen kg aubergines per jaar op vier locaties in West-Brabant en Zeeland van in totaal 39 hectare groot. Voor de verkoop van hun aubergines zijn zij lid bij Coöperatie Growers United. Rob is sinds november 2021 landelijk bestuurslid van Kom in de Kas en sinds 1 oktober landelijk voorzitter.

"Kom in de Kas is voor de glastuinbouwsector van groot belang. Echter, de manier waarop je je als glastuinbouwbedrijf presenteert aan de maatschappij vraagt om vernieuwing. We moeten veel meer denken vanuit de ontvanger en benadrukken welke impact de (producten van) glastuinbouwsector voor de consument zelf heeft. Met de campagne Groene Liefde brengen we dit allemaal onder de aandacht. Het bestuur staat zeker open voor nieuwe ideeën en we willen ook dat de jeugd hierbij actief betrokken is. We zoeken nog nieuwe bestuursleden, dus bij deze een oproep aan jonge ondernemers of medewerkers van glastuinbouwbedrijven die zich willen inzetten voor promotie van onze mooie sector. Meld je aan voor het landelijk bestuur", aldus de kersverse voorzitter Rob van Duijn.

5 en 6 april 2025
om in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. In 2025 wordt Kom in de Kas voor de 47e keer georganiseerd op 5 en 6 april 2025. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Axia Seeds en Bloemenbureau Holland en vele regionale sponsors. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn.

Voor meer informatie:
Kom in de Kas
www.komindekas.nl

Publicatiedatum: