Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Na overname het op één na grootste bessenbedrijf ter wereld

Agroberries en BerryWorld bundelen krachten

Agroberries, een grote wereldwijde teler, marketeer en distributeur van verse bessen, neemt BerryWorld Group Holdings Limited, Europa's grootste bessenmarketeer, over. Agroberries had in 2023 al een minderheidsbelang in BerryWorld Group verworven.

Het gecombineerde bedrijf zal jaarlijks ongeveer 150.000 ton blauwe bessen, aardbeien, frambozen en bramen vermarkten, afkomstig van zowel het eigen areaal van meer dan 3.000 hectare als van aangesloten telers in 30 landen. Het verticaal geïntegreerde bedrijf beschikt over veredelingsprogramma's en langdurige samenwerkingen met veredelaars wereldwijd om op duurzame wijze bessen van hoge kwaliteit te produceren. Met volledig eigendom van marketingplatforms en distributiefaciliteiten, strategisch gelegen bij belangrijke productie- en afzetmarkten, wil het bedrijf de hoogste kwaliteit, traceerbaarheid en service aan klanten garanderen.

Volgens de bedrijven blijft de vraag naar verse bessen groeien, gedreven door trends op het gebied van welzijn en gezonde snacks. Naar verwachting zal de vraag naar bessen sneller toenemen dan die in de bredere versmarkt. Deze groei wordt ook gestimuleerd door de introductie van nieuwe, grotere en smaakvollere variëteiten.

Continental Grain Company (Conti), wereldwijde investeerder in voedsel en agribusiness, investeerde voor het eerst in Agroberries in 2022 en heeft haar investering en betrokkenheid bij het bedrijf in verband met deze transactie vergroot. Als langetermijnpartner zal Conti haar internationale netwerk en operationele expertise blijven inzetten om de strategische ontwikkeling en uitbreiding van het gecombineerde bedrijf te ondersteunen.

Jorge Varela, medeoprichter en CEO van Agroberries, wordt de wereldwijde CEO van het gecombineerde bedrijf. Jorge benadrukte: "Deze transactie is een transformatieve mijlpaal in onze 58-jarige gezamenlijke geschiedenis. Het zal onze capaciteiten versterken, waardoor onze klanten het hele jaar door toegang krijgen tot meer eigen bessenvariëteiten, onze telers toegang krijgen tot nieuwe markten en een platform creëren voor verdere organische en niet-organische groei."


Jorge Varela en Adam Olins

Adam Olins, mede-oprichter en CEO van BerryWorld Group, blijft BerryWorld Group leiden. Hij voegde toe: "Het BerryWorld Group-team is klaar voor de volgende stap en we hebben de ideale partners gevonden in Agroberries. Na enige tijd te hebben samengewerkt, ben ik ervan overtuigd dat onze organisaties worden verenigd door gedeelde waarden, een sterke cultuur, een passie voor het telen en leveren van bessen van topkwaliteit, en een toewijding aan duurzaamheid. Samen blijven we nieuwe maatstaven stellen voor hoogwaardige kwaliteit in de zachtfruitsector."

Carlos Poblete, Co-Head van Conti Direct Investments, verklaarde: "Op basis van de diverse productiebasis en sterke marketingplatforms, ondersteund door enkele van de beste fruitgenetica ter wereld, zal het gecombineerde platform blijven innoveren en de hoogste kwaliteit bessen leveren aan retailers en consumenten wereldwijd."

Voor meer informatie:
www.agroberries.cl
www.berryworld.com
www.continentalgrain.com

Publicatiedatum: