Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grenscontroles Duitsland zorgen nog niet voor problemen

De door Duitsland ingestelde grenscontroles hebben tot nu toe nog niet voor grote problemen gezorgd. Onder meer op de A30 bij Bad Bentheim, de A280 bij Bunde en B402 bij Schöninghsdorf werden voertuigen gecontroleerd. Op andere grensovergangen zet de Duitse politie zogenoemde vliegende brigades in die steekproeven houden.

Volgens een persbericht van de Duitse politie gaat er ook worden gecontroleerd op sluipwegen rondom de grens. Beroeps- en goederenverkeer moet zo min mogelijk gehinderd worden, zo schrijft de politie. De controles zijn door Duitsland langs alle grenzen van het land ingevoerd om naar eigen zeggen terroristen en illegale migranten te weren. De grenscontroles zijn voor zes maanden ingesteld.

Verstoorde ketens
Belangenverenigingen, waaronder evofenedex, waarschuwden eerder voor mogelijke files en vertragingen bij de grens als er inderdaad volledige controles zouden worden ingevoerd. Daardoor zou onder meer de levering van versproducten in de problemen komen. Maar ook andere ketens kunnen ernstig verstoord raken. Evofenedex blijft de situatie in de gaten houden.

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: