Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe rechtszaak over 190 vierkante meter kas

De gemeente Westland en Glastuinbouw Nederland staan tegenover elkaar in een zaak over een hele kleine kas in het buitengebied. Het gaat om een stukje kas op een perceel waar de rest van de kas verdwenen is.

Zonde, aldus de belangenbehartiger, zeker nu glastuinbouwgrond steeds schaarser wordt. Glastuinbouw Nederland vecht verlening van de vergunning voor 190 vierkante meter kas in het buitengebied bij De Lier aan.

De vergunning is begin 2020 verleend, omdat beantwoording van de aanvraag te lang duurde. De vergunning glipte er als het ware door.

"Als er een gewas in een kas staat, dan is het glastuinbouw. Ook al praten we hier over een snipper glas met een ander gewas dan in het grotere complex", is nu het standpunt van de advocaat van de gemeente Westland in het AD.

Glastuinbouw Nederland vocht verlening van de vergunning eerder al zonder succes aan, maar nu gaat de Raad van State uitspraak doen nadat de belangenbehartiger in beroep ging tegen die uitspraak. De zaak is maandag behandeld. Uitspraak volgt over 6 weken.