Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw-Zeelandse premier bezoekt nieuwe kas

"We zouden niet aarzelen om hem een baan te geven"

De Nieuw-Zeelandse premier Christopher Luxon bezocht onlangs de Future Farm Facility van LeaderBrand. Hij bezichtigde de watervoorziening van de telers, voordat hij een praatje maakte met het team in de kas. Met wat hulp van LeaderBrand's kasmanager, Billy Stackhouse, nam de premier de nieuwe elektrische oogstmachine voor een ritje. Billy merkte op dat de premier een natuurtalent bleek te zijn.

"Het team waardeerde het dat hij hen een handje hielp. Als hij een pauze nodig heeft van het besturen van het land, is hij altijd welkom om langs te komen en op een tractor te springen. Het team zou niet aarzelen om hem een baan te geven! We hebben hem zelfs naar huis gestuurd met een paar zakken van onze spinazie en wilde rucola voor het avondeten," lacht Billy.

LeaderBrand's Future Farm Facility werd gebouwd dankzij de steun van de regeringen, Kānoa, Regional Economic Development and Investment Unit, toen zij hen $15 miljoen leenden om hun ambitieuze kassenbouw te helpen financieren.

Gordon McPhail, LeaderBrand's General Manager of Farming, zegt dat met de steun van de overheid voor regionale economieën projecten zoals de kas mogelijk waren: "Zonder de steun van de overheid hadden we nooit zo'n ambitieus project als dit kunnen bouwen. Ze daagden ons uit om na te denken over welke innovatie of technologie we zouden kunnen investeren als we de fondsen hadden die goed zouden zijn voor de regio op economisch gebied en die zouden helpen groei en meer banen te genereren. Onze Future Farms Facility stelt ons in staat om de teelt van gewassen jaarrond te versnellen op een duurzamere manier. Doordat we de weersinvloeden kunnen beperken, kunnen we efficiëntere manieren vinden om Nieuw-Zeelanders te blijven voorzien van gezonde en betaalbare verse groenten."

"We moeten nog veel leren over de beschermde teelt en het onderhouden van gewassen in deze nieuwe omgeving, maar we twijfelen er niet aan dat teeltpraktijken zich zullen moeten aanpassen aan het steeds veranderlijker wordende klimaat, de technologie en de milieueisen van het land en dat dit type faciliteit de toekomst van de tuinbouw is."

Voor meer informatie:
LeaderBrand
leaderbrand.co.nz

Publicatiedatum: