Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF prijsmonitor week 37

Komkommerprijs retail iets omlaag

Tholen - AGF Monitor vergelijkt wekelijks de prijsontwikkelingen van avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen, komkommers en trostomaten zoals die online te vinden zijn. Deze worden gemonitord door Supermarktscanner.nl. De prijspeiling vindt plaats aan het einde van een week.

Klik hier voor een vergroting

Avocado
Na wekenlang de prijs voor avocado stabiel te hebben gehouden op 99 cent, verhoogt Dirk in week 37 deze met 20 cent per stuk. Daarmee blijven ze nog altijd een stuk goedkoper, minimaal 6 cent, dan de andere aanbieders.

Klik hier voor een vergroting

Bloemkool
De prijs van bloemkool bij supermarkten blijft vrijwel gelijk ten opzichte van week 36, uitgezonderd Hoogvliet die de vaste prijs van bloemkool verlaagt naar 1,69 euro per stuk. Zij matchen de prijs van Dirk. Jumbo verhoogt de prijs met 6 cent naar 1,85 euro, hetzelfde prijsniveau als Albert Hijn en Plus. De andere supermarkten liggen met hun prijzen daartussenin.

Klik hier voor een vergroting

Galia
Galia is voor het eerst sinds lange tijd bij alle supermarkten online beschikbaar, zelfs bij Vomar waar Galia, al die tijd dat supermarktscanner de prijzen volgt, ontbrak. Galia komt daar bovendien in het schap voor 1,99 euro per stuk, waarmee ze samen met Dirk de laagste prijs hebben. Bij alle landelijke full service supermarkten stegen in week 37 de prijzen met 10 cent naar 2,29 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Handsinaasappelen
Twee kilo handsinaasappelen blijven voor vaste prijzen in het schap, met prijs verschillen van 10 tot 20 cent. Dirk zit daar flink onder. Hoogvliet voert een vaste prijsverhoging door van 14 cent.

Klik hier voor een vergroting

Komkommer
Augustus kende hoge komkommerprijzen in de markt, deze bleven begin september nog aanhouden. Supermarkten reageerden daarop laat, met prijsverhogingen sinds week 34. In week 37 lijkt er weer een licht dalende trend te ontstaan. Albert Heijn en Jumbo verlagen de prijs met 10 eurocent, Hoogvliet met 4 eurocent naar 85 cent per stuk. Plus heeft dezelfde vaste prijs maar is door een aanbieding in week 37 de goedkoopste, met 50 cent per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Losse tomaten
In week 37 is het Dirk die stunt met 500 gram losse trostomaten voor 69 cent. Buiten dat liggen de vaste prijzen bij de meeste supermarkten rond de euro, uitzondering is Plus waar ze 1,19 euro kosten. Bij Albert Heijn zijn trostomaten na een week afwezigheid weer terug in het online schap.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.

Opmerkingen bij de data
Vomar werkt online met vaste prijzen. Sinds 2022 ontbreekt avocado in het online assortiment, sinds week 24 geldt dat ook voor Galia. Hoogvliet en Vomar handsinaasappels zijn 1,5 kg en de prijs wordt omgerekend naar 2 kg. Jumbo verkoopt alleen trostomaten per 5 stuks in plaats van per 500g of kilo. We rekenen met 100 gram per tomaat.

Voor meer informatie:
www.supermarktscanner.nl