Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler krijgt geen schadevergoeding na verdwijnen ontsluitingsweg

Twee weken na aankoop van grond om een grootschalig glastuinbouwbedrijf op te bouwen verdween een voor de teler belangrijke ontsluitingsweg. Het is voor de teler, die in fases wil groeien, reden om ruim 6,5 ton schadevergoeding te claimen bij de gemeente.

Twee van de drie groeistappen heeft de aardbeienteler al gezet. Het bedrijf wil geld zien omdat men zegt nu zelf een (extra) ontsluitingsweg moet aanleggen. Bovendien betekent aanleg van die weg dat er hierdoor minder grond op het perceel overblijft voor de voorziene bedrijfsactiviteiten.

Tijdens de rechtszaak is gebleken dat de aardbeienteler, die graag met een 'schone' en 'vuile' weg werkt, de tweede weg vooral in noodgevallen wilde gebruiken. De ontsluiting zou bijvoorbeeld nodig zijn in geval van een ziekte in een deel van de kassen.

De teler wil graag een optimale inrichting van het kassencomplex. Fase drie van de bouw van het complex is nog niet uitgevoerd. De rechter wijst erop dat er 'tot nog toe voldoende' mogelijkheden zijn om het complex te bereiken zonder een tweede ontsluitingsweg.

De gemeente wees een verzoek van de teler om financiƫle compensatie enkele jaren terug al af. Ook een beroep op dat besluit werd door de gemeente ongegrond verklaard.

De rechter verklaart het beroep van de teler tegen het besluit van de gemeente Horst aan de Maas om een weg aan de openbaarheid te onttrekken om bovengenoemde redenen ook ongegrond, zo blijkt uit de uitspraak van 16 augustus. De uitspraak van de Rechtbank Limburg is op 13 september gepubliceerd.