Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

12 hectare aardbeienteelt gaat over van grond naar goten

Het is het seizoen voor de installatie teeltinstallaties voor aardbeientelers.

Combimetal Carrera uit Policoro (Matera) levert zulke installaties. Sommige telers besluiten voor het eerst met teelt op stellingen te gaan werken, terwijl anderen blijven investeren en nieuwe gebieden ontwikkelen voor de komende seizoenen. Het doel is om na verloop van tijd een groot deel van de traditionele teelten om te vormen.

Demetrio Nicodemo van de Nicofruit Group, een aardbeienteler: "We hebben al twee hectare stellingenteelt die we ongeveer twee jaar geleden hebben aangelegd, met bevredigende resultaten. Dit ambitieuze project wil de aardbeienteelt nog duurzamer maken, met speciale aandacht voor de werknemers die hier dagelijks werken. Het vergemakkelijkt de oogst en andere teeltwerkzaamheden. We zijn bezig met het inrichten van 5 nieuwe dubbelhoge hectaren, een operatie die ons in staat zal stellen bijna twee keer zoveel planten te plaatsen als met de traditionele grondteelt, met volledig beheer op afstand van voeding, bescherming en irrigatie."

De installaties van Combimetal hebben 1 tot 3 rijen verstelbare stellingen, ondersteund door 2,5 mm dikke, 42 mm diameter, thermisch verzinkte stalen palen, thermisch verzinkte 3 tot 5 mm beugels en bevestigingsvoeten, die essentieel zijn om te voorkomen dat de paal in de grond zakt door het gewicht van de dakrand (7/10 dik), de baal en de productie. Systemen die arbeidsbesparing, uniformiteit van planten en fruit en een schonere en opgeruimde productielocatie garanderen. Het bedrijf biedt advies en assistentie in alle stadia van de installatie van de planten.

Giusi Carrera, sales manager van Combimetal Carrera: "De teler gaat voor het seizoen 2024/25 op 12 hectare met ons systeem telen. De assemblagewerkzaamheden zijn in mei begonnen en zullen doorgaan tot half oktober. De meest interessante regio's zijn die van Zuid-Italië, met name Basilicata, Apulië en Calabrië. De dubbele rij is het netste type, met stellingen die 70 cm uit elkaar staan, zodat ze de planten niet beschaduwen en een gelijkmatige opbrengst op de verschillende niveaus garanderen. Hoewel het afgelopen seizoen volgens de telers niet goed verliep, vooral vanuit agronomisch oogpunt, registreren we nog steeds een behoorlijke belangstelling voor onze installaties. Velen zijn nog steeds sceptisch, maar de positieve feedback komt vaak van mensen die ons vanaf het begin hun vertrouwen hebben gegeven, toen we op het hoogtepunt van de Covid-19 noodsituatie een drierijig gootsysteem voor de aardbeienteelt op de markt brachten".

Voor meer informatie:
Combimetal Carrera Srl
Via Lido 3
75025 Policoro (MT) - Italië
Tel.: +39 0835 973481
[email protected]
combimetalcarrera.it
Facebook-Combimetaal Carrera
Instagram

Publicatiedatum: