Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edwin Michiels herkozen als vicevoorzitter werkgroep Milieu COPA-COGECA

Edwin Michiels is herkozen als vicevoorzitter van de werkgroep Environment (Milieu) binnen Europese boerenkoepelorganisatie COPA-COGECA. Europees natuur-, klimaat- en energiebeleid blijft de komende jaren onverminderd belangrijk voor de Nederlandse land- en tuinbouw.



Ook de komende jaren staan belangrijke onderwerpen op de agenda, zoals herziening van de Nitraatrichtlijn, de Bodemmonitoringsrichtlijn, omgang met de wolf en de discussies rondom landbouwemissies. Met de herverkiezing van Edwin Michiels blijft LTO zich inzetten voor werkbaar klimaat- en milieubeleid in Europa. ''De komende jaren worden bepalend voor de toekomst van de landbouw in Europa. Enerzijds hebben we te maken met onwerkbare voorstellen die voortkomen uit het vorige mandaat van de Europese Commissie, zoals de Natuurherstelwet, waar ik mij namens LTO meermaals tegen heb uitgesproken en waar LTO, ook binnen COPA-COGECA, een leidende rol op heeft ingenomen. Anderzijds staan er ook de komende tijd weer onderwerpen op de agenda die grote invloed hebben op de manier waarop landbouw in Nederland bedreven wordt. Via het vicevoorzitterschap van de werkgroep Milieu zet ik mij hier namens LTO Nederland de komende twee jaar weer voor in", aldus Edwin Michiels.

Nederland staat niet alleen in de inspanningen om deze thema's het hoofd te bieden. Daarom richt LTO zich ook de komende jaren nadrukkelijk op versterking van de samenwerking met collega-organisaties in andere lidstaten.

Bron: LTO

Publicatiedatum: