Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zachtfruitteler versterkt beveiliging

Bij Genson staat de veiligheid van tijdelijke medewerkers centraal. Met uitgebreide preventieve maatregelen en een sterke focus op beveiliging, waarborgt het bedrijf een veilige en gastvrije werkomgeving voor een groeiend personeelsbestand. "Je wilt de medewerkers een gastvrije ontvangst aanbieden." Genson werkt samen met Eye Watch Security Group voor preventie en hospitality.



Genson richt zich op de productie van zachtfruitplanten, zachtfruit en prei. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Sint-Oedenrode en verschillende locaties verspreid over het oosten van Noord-Brabant.

Het bedrijf heeft bijna 500 hectare grond en 70 hectare glas. Gezien de omvang en seizoensgebonden fluctuaties van het personeel, hecht Genson veel waarde aan preventieve maatregelen op het gebied van beveiliging en gastvrijheid om de veiligheid en het welzijn van zijn medewerkers en hun omgeving te waarborgen.

Tijdens het hoogseizoen, dat loopt van eind maart tot september, groeit het aantal medewerkers van ongeveer 200 naar maar liefst 1.200, met een extra piek aan het einde van het jaar voor het inpakken van planten. Dit hoge aantal medewerkers en de snelle wisseling van personeel vereisen een doordachte aanpak op het gebied van beveiliging en gastvrijheid.

Warm welkom
Toine Kuijs, HR Manager bij Genson Group, geeft aan dat veiligheid en beveiliging essentieel zijn voor Genson, vooral gezien de grote hoeveelheid tijdelijke medewerkers die tijdens het seizoen in de regio verblijven. "Wij zien goede huisvesting als een strategisch punt om ervoor te zorgen dat medewerkers zich veilig en comfortabel voelen. Dit draagt niet alleen bij aan hun welzijn, maar ook aan hun productiviteit en loyaliteit aan het bedrijf."

De beveiliging op de locaties van Genson richt zich volgens Ruben Kock, werkzaam als Manager Arbeid en Huisvesting bij Genson Group, voornamelijk op het verbeteren van het veiligheidsgevoel van de medewerkers. "Denk bijvoorbeeld aan zichtbare aanwezigheid van beveiligingspersoneel en een goed georganiseerde in- en uitcheckprocedure. Het creƫren van een veilige en gastvrije omgeving is belangrijk, vooral voor de medewerkers die midden in de nacht aankomen en op zoek zijn naar hun verblijfplaats. Je wilt ze een gastvrije ontvangst aanbieden."

Beveiliging en hospitality
Volgens het bedrijf speelt een combinatie van beveiliging en hospitality een sleutelrol in het voorkomen van incidenten. Kuijs: "De medewerkers komen uit verschillende landen en culturen, wat kan leiden tot botsingen in ritmes en voorkeuren, vergelijkbaar met wat in een woonwijk kan gebeuren. Wij willen een harmonieuze sfeer behouden en conflicten de-escaleren voordat ze escaleren."

Genson werkt samen met Eye Watch Security Group voor preventie en hospitality. Het teeltbedrijf en het Venrayse beveiligingsbedrijf hebben gezamenlijk een effectief plan opgesteld dat zowel preventie als hospitality biedt. Marcel Janssen, Chief Operational Officer van Eye Watch Security Group: "Door een sterke focus op beveiliging en gastvrijheid zorgen we samen met Genson voor een veilige en prettige werkomgeving, wat belangrijk is voor het succes en de tevredenheid van zowel tijdelijke als vaste medewerkers." De combinatie van een coƶrdinator huisvesting en surveillancediensten zorgen voor een verbetering van het leefklimaat.

Voor meer informatie:
Eye Watch Security Group
[email protected]
www.eyewatchsecuritygroup.nl/



Genson
[email protected]
https://genson.nl/

Publicatiedatum: