Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie keer per week UV-C-behandeling aardbeigewas in strijd tegen meeldauw

UV-stralen maken deel uit van het natuurlijke zonlicht en zijn grotendeels om ons heen op een zonnige dag. Een van de golflengten van de UV-stralen (de UV-C-golflengte) doodt virussen, bacteriƫn en schimmels. Deze eigenschap kan gebruikt worden voor UV-C-desinfectie.

Micothon ontwikkelt en produceert mobiele en stationaire oplossingen die schimmels controleren en doden in kassen. Peter van Dongen, Micothon: "UV-C-systemen zijn milieuvriendelijk. De afwezigheid van chemicaliƫn maakt het een veilige en groene technologie. UV-C-lichtbehandeling is effectief in de strijd tegen meeldauw. Reden genoeg voor ons om diverse effectieve toepassingen voor de glastuinbouw te ontwikkelen, passend in de Greenhouse IPM 2.0 visie. En inmiddels bieden we met Mico Light een breed assortiment oplossingen op het gebied van UV-C-lichtbehandeling van diverse gewassen in de glastuinbouw."

UV-C bewerking
Om een beeld te geven zijn de volgende beelden gemaakt in de kas van Kris Lambrechts. Kris teelt aardbeien in het Belgische Merksplas. Meeldauw is een lastige factor in de aardbeienteelt. Er wordt al snel naar groene en chemische middelen gegrepen. Kris is overgestapt naar UV-C-behandelingen in de strijd tegen meeldauw. Met UV-C is er geen residu op de planten, er is minder fytotox op de planten met als gevolg dus ook meer opbrengst. Kris zet Mico Light 3 keer per week in. Vanaf 1 uur na zonsondergang tot 2 uur voor zonsopkomst.









Voor meer informatie:
Peter van Dongen
Micothon
Tel.: +31 (0)6 53 25 60 44
[email protected]
www.micothon.nl

Publicatiedatum: