Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anton Filippo zet stapje achteruit bij LBP, Peter van der Klift opvolger

Tholen - Na 22 jaar doet Anton Filippo aan het einde van het jaar een stapje achteruit bij Logistic Business Partners Rotterdam. Tijdens de Fruit Attraction zal hier de nodige aandacht aan worden besteed. Met de nieuwe Business Development Manager Peter van der Klift heeft zijn opvolger zich inmiddels aangediend, hoewel Anton de komende maanden de logistieke dienstverlener met raad en daad terzijde zal staan.

Zijn hele werkzame leven is Anton al actief in de logistiek. Zo werkte hij vanaf 1980 tot begin jaren '90 met Hans Janssen samen bij Frans Maas. Toen hij later werkte bij een bedrijf op Schiphol kreeg hij de vraag om eens met Hans Janssen contact op te nemen, omdat hij wel belangstelling had om LBP over te nemen. De afspraak bij het Jagershuis in Hoek van Holland kreeg echter een andere wending. Janssen vroeg Filippo om bij LBP te komen werken en zo keerde Anton niet met een overname maar met zijn ontslagbrief terug.

"Hans wilde graag meer handel door de tent krijgen en daar werd ik voor aangenomen, al deed ik in de beginjaren ook het nodige operationele werk. Maar ik heb altijd veel vrijheid gehad om potentiële klanten te bezoeken. Onze eerste klant was een Braziliaanse mangoproducent en zij zijn dat tot de dag van vandaag. Met name in de mango's hebben we altijd een sterke positie gehad, al is het tegenwoordig stuivertje wisselen met de blauwe bessen welk product het grootste aandeel heeft", vertelt Anton.


Tijdens de Agritrade 2022 (Conferentie over Logistiek in Guatemala)

"Door de jaren heen hebben we ook wel Hollands fruit opgeslagen, maar dat zijn nooit de grote volumes geweest. We zijn echt gespecialiseerd in de hele logistiek rond het exotisch fruit", vertelt Anton. Zestien jaar terug volgde de verhuizing naar het businesspark Honderdland in Maasdijk. Hier werd ook het rijpen van fruit opgepakt. In de loop der jaren groeide het personeelsbestand tot zo'n vijftig medewerkers.

Een échte pionier werd LBP in het sorteren en verpakken van blauwe bessen van hoofdzakelijk Zuid-Amerikaanse origine. "Door de jaren heen zijn veel andere partijen ons gevolgd, maar wij waren de eersten met onze kleinverpakkingslijn. Toen moest de enorme hausse vanuit landen als Chili en Peru nog op gang komen. Ik heb dan ook veel gereisd, was vaak van huis, maar dat heeft wel tot resultaat geleid. De aankomsten van blauwe bessen bestonden twaalf jaar geleden nog uit twee luchtvrachtzendingen en één container. Tegenwoordig verwerken we in het seizoen, alleen al aan blauwe bessen, zomaar honderd containers in de week. Inmiddels hebben we in Colombia en Turkije onze eigen vertegenwoordiging. Zeker nu de retail steeds dichter bij wil sourcen, heb ik hoge verwachtingen van landen als Turkije en Egypte."


Op de PMA in 2022

Hoewel Anton eind dit jaar een stapje achteruit doet, is er van een definitief afscheid van LBP geen sprake, zo zal Anton ook tijdens de Fruit Logistica 2025 in Berlijn nog acte de présence geven en blijft hij op projectbasis en aanvraag voor LBP beschikbaar. "In deze wereld van de hele fruitlogistiek gebeurt er een hoop. Ik heb nooit de grootste willen zijn, maar wel de beste. Kwaliteit, continuïteit en persoonlijk contact zijn hierin altijd de sleutelwoorden geweest. We stonden in de markt weleens bekend dat we een eurootje duurder waren. Dat zij dan zo, maar daar werden onze klanten wel excellent voor ontzorgd."

En dat zal in de toekomst als het aan Peter van der Klift ligt, niet veranderen. "Na een uitstapje in de droge lading, ging de verslogistiek weer kriebelen. Ik ben op 1 augustus bij LBP gestart en ik ben echt positief verrast door de passie die er in dit bedrijf aanwezig is. Mensen werken hier omdat ze het echt leuk vinden en persoonlijk contact staat in beton gegoten. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Niet de grootste, maar de beste willen zijn, dat is een ambitie waar ik me voor 100% in kan vinden. Daarbij hoop ik dat mijn kennis van het containertransport van toegevoegde waarde kan zijn. De komende tijd ben ik druk om mezelf LBP eigen te maken, maar vervolgens ga ik graag op zoek naar nieuwe kansen, zoals Anton dat ook altijd heeft gedaan!"

Anton is niet bezorgd voor het spreekwoordelijke zwarte gat. "Er is overal een tijd van en het biedt ook weer ruimte voor andere activiteiten. Zo ben ik met een vriend de laatste jaren al hobbymatig actief in de wijnhandel, dat gaan we de komende tijd wat grootschaliger oppakken."

Alle relaties van LBP zijn van harte welkom op de beurs in Madrid om Anton de hand te schudden en kennis te maken met Peter.

Voor meer informatie:
Anton Filippo / Peter van der Klift
L.B.P. Rotterdam BV
Honderdland 50
2676 LS Maasdijk
Tel: +31 174 530550
[email protected] / [email protected]
www.lbp.net