Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Dam2Dam Shuttle verbindt havens Amsterdam en Rotterdam

De havenbedrijven van Amsterdam en Rotterdam versterken hun samenwerking door de Dam2Dam shuttle officieel toe te voegen aan het landelijke netwerk van Joint Corridors Off-Road. Deze nieuwe treinservice biedt een efficiënte en duurzame oplossing voor containertransport tussen beide havenregio's, schrijft het Havenbedrijf Rotterdam.

Efficiënter en duurzamer transport
De Dam2Dam shuttle is een goederentreinverbinding tussen de TMA-terminal in de haven van Amsterdam en diverse terminals in de haven van Rotterdam. Het transport over spoor biedt grote voordelen. Eén goederentrein vervangt ongeveer 100 vrachtwagens. Dat zorgt zowel voor minder verkeersdrukte als voor een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot. Deze treinverbinding rijdt 8 keer per week op vaste tijden.

Modal Shift: Van weg naar spoor
Deze modal shift van wegtransport naar spoorvervoer is een belangrijke stap in de richting van duurzamer goederenvervoer. Zowel Port of Amsterdam als Port of Rotterdam streven ernaar om de ecologische voetafdruk van hun logistieke ketens te verkleinen. Het stimuleren van treinvervoer draagt bij aan dit doel en versterkt tegelijkertijd de efficiëntie en betrouwbaarheid van het transport.

Een gezamenlijke missie
''We zijn blij met deze samenwerking. Met de Dam2Dam shuttle zetten we samen met TMA Logistics en Port of Rotterdam een belangrijke stap richting een toekomst waarin duurzaam transport de norm is." Aldus Maurice Delattre van Port of Amsterdam.

Subsidie aanvragen
Nu de Dam2Dam Shuttle officieel is toegevoegd aan het landelijke netwerk van Joint Corridors Off-Road, kunnen verladers die hun vracht van de weg willen verplaatsen naar spoor (of binnenvaart) subsidie aanvragen voor deze oplossing.

Join the Modal Shift
Met de slogan "Skip the lane, ship by train. Join the modal shift" roepen beide havenbedrijven de logistieke sector op om deel uit te maken van deze beweging naar duurzamer transport. De Dam2Dam shuttle is een tastbaar voorbeeld van hoe samenwerking tussen havens en bedrijven kan leiden tot innovatieve oplossingen die bijdragen aan een betere toekomst.

Partners
De Dam2Dam Shuttle wordt ondersteund door Topsector Logistiek, Joint Corridors Off-Road, Joint Corridors Zuid-Holland, Noord West Connect (Amsterdam Logistics), Port of Amsterdam, Port of Rotterdam, TMA Logistics en Emerio.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam

Publicatiedatum: