Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse bio-champignonteler ontkomt aan faillissement

Smallhold Inc., een gecertificeerde B-Corp gespecialiseerd in de teelt van biologische champignons, is met steun van Monomyth Group succesvol uit het Chapter 11 faillissement gekomen. De herstructurering omvat aanzienlijke veranderingen, zoals de sluiting van teeltbedrijven in Texas, New York en Californië, en een verschuiving naar samenwerking met onafhankelijke biologische teeltbedrijven in het hele land.

"Dit markeert een nieuw hoofdstuk in de groei en toekomst van Smallhold," zegt Chip Dunn, oprichter en CEO van Monomyth Group. "Het Smallhold-team heeft het toonaangevende champignonmerk in de VS opgebouwd. We hebben nu de noodzakelijke veranderingen doorgevoerd om deze visie te realiseren. We richten ons op de ontwikkeling en schaalvergroting van onze nationale activiteiten om dezelfde topkwaliteit producten en service te blijven bieden via een winstgevend bedrijfsmodel."

Chip Dunn, oprichter en CEO van Monomyth Group, benadrukte de nieuwe start: "We richten ons op de ontwikkeling en schaalvergroting van onze nationale activiteiten door middel van een winstgevend bedrijfsmodel." Ondanks de uitdagingen blijft Smallhold zich inzetten voor de levering van champignons aan meer dan 700 retailers, waaronder Whole Foods.

Het Smallhold-team blijft zich focussen op de groei van hun portfolio van verpakte producten met toegevoegde waarde. Deze producten zijn ontworpen om overtollige en onvolmaakte champignons in de keten te redden, met als uiteindelijke doel het inspireren en verdiepen van de waardering voor champignons in Noord-Amerika.

"We hadden deze moeilijke tijd niet door kunnen komen zonder de niet-aflatende steun en toewijding van onze retailers en klanten," zegt Aurora Porter, Chief Sales Officer van Smallhold. "Hun steun is een bewijs van onze jarenlange samenwerking en hun op waarden gebaseerde benadering van verkopers. We zijn ongelooflijk enthousiast om ons netwerk van partner teeltbedrijven uit te breiden, strategische investeringen te doen en door te gaan met het laten groeien van de champignon categorie met de steun van onze gemeenschap."

Activiteiten in de afgelopen maanden
Gedurende het zes maanden durende reorganisatieproces is het bedrijf geleid door een toegewijde groep uit het bestaande managementteam, aangevuld met interim-ondersteuning en adviseurs. "Smallhold staat er sterker en veerkrachtiger voor dan ooit. Het team heeft onvermoeibaar gewerkt om het merk en de waarden van het bedrijf te behouden," aldus Shawn Bray, directeur HR en People van Smallhold. "Smallhold heeft een veelbelovende toekomst voor zich." Zoals oorspronkelijk gepland en volgens de voorwaarden van de door de rechtbank goedgekeurde reorganisatie, zijn de PTO-uren aan voormalige werknemers uitbetaald.

Rechtbankdossiers en andere documenten met betrekking tot de reorganisatieprocedure zijn beschikbaar op een aparte website die wordt beheerd door Epiq, de schadebeheerder van het bedrijf, op https://dm.epiq11.com/case/smallhold/info of www.deb.uscourts.gov, de officiële website van de faillissementsrechtbank.

Het bedrijf zal regelmatig updates blijven geven wanneer specifieke elementen van het strategisch plan en de Chapter 11 aanvraag de beoogde mijlpalen bereiken.

Voor meer informatie:
Smallhold
[email protected]
www.smallhold.com

Publicatiedatum: