Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Gasprijs winter rond 38 eurocent per kuub

Na de harde daling van de gasprijs dinsdag, is de TTF-gasprijs woensdag weer even blijven hangen. Dat betekent voor komende winter een contractprijs van rond de 38 euro per megawattuur.

De EPEX-dagprijs ligt donderdag boven de 100 euro per megawattuur. Ondanks harde wind willen de uurprijzen, in tegenstelling tot dinsdag en ook woensdag, niet richting 0 zakken in de middag. Daarmee blijft de dagprijs ook hoger, met net geen 101,9 euro per megawattuur.

Vooralsnog lijken de volle gasopslagen en het feit dat de temperaturen na het weekeinde weer oplopen, zwaarder te wegen dan de geopolitieke situatie en het onderhoud aan de Noorse gasinstallaties, constateert energieleverancier Vattenfall in een marktupdate over de gasmarkt. Wat ook mee kan helpen is een daling van de olieprijs. Voor de Europese gasprijs niet zo relevant, omdat de koppeling gasprijs-olieprijs hier de laatste jaren verdwenen is, maar wel van invloed op de Aziatische markt. En omdat Aziƫ en Europa elkaar beconcurreren in de strijd om vloeibaar gas, LNG, speelt de daling van de gasprijs mogelijk toch een rol, legt men bij Vattenfall uit.