Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herbegrenzing glastuinbouwgebieden Horst aan de Maas vastgesteld

De gemeenteraad van de gemeente Horst aan de Maas heeft in meerderheid ingestemd met herbegrenzing van een tweetal glastuinbouwgebieden. Tijdens de vergadering was er een meerderheid voor herbegrenzing van de gebieden Veld-Oostenrijk en Reindonk. De grenzen van het concentratiegebied Melderslo blijven ongewijzigd.

Tijdens de vergadering dinsdagavond is ook een motie aangenomen waarin de lokale CDA-fractie opriep oog te houden voor de optie bestaande of nieuwe bedrijven aan de randen van concentratiegebieden ontwikkelruimte te bieden. Hiervoor bestaat een wijzigingsbevoegdheid die volgens de lokale CDA onvoldoende bekend is.

Met die bevoegdheid kan de aanduiding 'overige zone – ontwikkelingsgebied glastuinbouw' worden verwijderd of toegevoegd, waarbij dus tevens de ontwikkelingsmogelijkheden voor bestaande en nieuwe bedrijven in de overgangsgebieden kunnen worden gefaciliteerd. Het CDA koos ervoor in te stemmen met de herbegrenzing en toch een motie in te dienen omdat op die manier er niet nog langer onduidelijkheid zou blijven bestaan over de herbegrenzing waarover lange tijd gesproken is.

Tijdens een inspraakmoment vorige week voorafgaand aan de stemming vroegen lokale telers om ontwikkelruimte. Hoe dat er concreet uit moet gaan zien, dat moet in de toekomst nog wel gaan blijken. Tijdens de raadsvergadering werd dat, ondanks vragen, niet direct duidelijk. Wel zou er binnen het bestemmingsplan meer mogelijk zijn dan soms gedacht. Zo wees de lokale CDA erop dat, mits het gebied er geschikt voor is, er ruimte is voor uitbreiding met meer dan 3 hectare. Buiten een concentratiegebied kan dat niet.