Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
import uit Nederland

Amerikaanse paprika blijft de komende tijd duurder dan normaal

De prijzen voor paprika's op het veld zullen naar verwachting hoog blijven dankzij verschillende ontwikkelingen in regio's waar paprika's worden geteeld.

Californië
De teelt in Californië is negatief beïnvloed door de zeer warme temperaturen. "Ze hebben net weer een hittegolf gehad die de noordelijke paprikavelden en de paprikavelden aan de kust heeft aangetast," zegt Neil Mazal van East Coast Farms & Vegetables. "Door de hitte staan de planten onder stress, waardoor het fruit niet zo snel rijpt of niet de kwaliteit heeft die normaal gesproken verwacht wordt. Dit resulteert vaak in onvolgroeide planten of paprika's die enkele dagen na de oogst beginnen te verschrompelen, wat een aanzienlijke uitdaging vormt."

Lokale teelt
Meer lokaal hebben staten zoals Tennessee en North Carolina paprika's, terwijl regio's zoals Michigan, New York en New Jersey hun kassen aan het schoonmaken zijn.

Canada
Er zijn een paar problemen geweest in Canada, waaronder koelere temperaturen en regen die sommige velden onder water hebben gezet.

In de kasteelt heeft Fusarium sommige kassen geïnfecteerd, wat gedurende het hele seizoen aanzienlijke problemen heeft veroorzaakt voor paprika's en de levering van gekleurde paprika's heeft beperkt. "Veel mensen gaan de kassen in en plukken de paprika's groen om een goede marktpositie te veroveren. Toen de paprikamarkt een gemiddelde prijs van $20 bereikte, zouden ze paprika's hebben geplukt als ze die hadden. Maar die hadden ze niet," zegt Mazal. In plaats daarvan werden gekleurde paprika's uit Nederland gehaald en overgevlogen naar toegangspunten zoals Miami om een goede markt te vinden.

Mexico
"Mexico is begonnen met het verzamelen van wat volume voor gekleurde paprika's. Die markt begint af te nemen," zegt Mazal. "Met name de markt voor rode paprika's is afgevlakt, en sommige van de kleinere vruchten worden tegen concurrerende prijzen verhandeld. We hebben prijzen van $14,00 en $12,00 FOB gezien." (FOB betekent Free On Board. FOB is een handelsterm die bij verscheping van goederen gebruikt wordt. Bij een FOB-prijs neemt de leverancier alle kosten omtrent het vervoeren van de goederen tot in de aankomsthaven, voor zijn rekening.)

Georgië
Terwijl Georgië is begonnen met het oogsten van veldgewassen zoals pompoen, aubergine en komkommers, wordt verwacht dat de markt zal aanhouden totdat de regio met paprika's begint.

Wat de prijzen betreft, verwacht Mazal dat de prijzen voor Jumbo dubbel X en enkel X paprika's tussen $16 en $18 FOB zullen blijven; grote paprika's tussen $12 en $14; en paprika's naar keuze tussen $10 en $12, waarbij men meestal probeert vast te houden aan $12. "Sommige paprika's en gemengde rode paprika's worden iets minder verhandeld nu we oudere velden betreden waar de rijpheid toeneemt," zegt Mazal.

Wat de prijs aanzienlijk beïnvloedt, zijn de vrachtkosten. "Vrachtwagens die naar Florida rijden zijn extreem duur omdat er geen terugvrachten zijn. Vrachtwagens die naar andere bestemmingen gaan zijn minder duur omdat er wel terugvrachten zijn," zegt Mazal. "De kosten voor het transport van het product naar de staat, de brandstofkosten en andere transportkosten blijven stijgen door de inflatie, en daar is geen weg terug. De sector moet dit feit onderkennen."

Hij merkt het effect van de hoge vrachtprijzen op producten zoals pompoen, die voorheen als een laagwaardig gewas werd beschouwd met doorgaans lage prijzen. "Door de bijkomende kosten worden gele pompoenen nu verhandeld voor $18 voor de kleine maten; $16 voor medium; en courgettes voor $12 voor de kleine maten of $10 in Georgia," zegt hij. "Normaal gesproken zie je courgettes voor $5 of $6 in deze tijd van het jaar wanneer Georgia begint te verbeteren in het aanbod."

Voor meer informatie:
Neil Mazal
East Coast Farms & Vegetables
Tel:+1 561 286 0286
[email protected]
https://www.eastcoastfarms.us/

Publicatiedatum: