Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding Tas Paprika in Luttelgeest van start

Tas Paprika is in Luttelgeest van start met de uitbreiding die in de pijpleiding zat. Op de enkele jaren geleden aangeschafte grond is deze week een start gemaakt met de fundatie, zo laat kassenbouwer Voorwinden Group zien.

In totaal 33 hectare kas staat op de planning. De paprikatelers laten twee kassen in 2025 bouwen en het jaar daarop nog één, zo deelt teler Onno Tas. "November 2025 starten met de eerste teelt is het doel."

Naast uitbreiding van het kasareaal komt er ook nog een nieuwe loods bij, en uiteraard wordt onder meer ook de energie- en watervoorziening uitgebreid.

De uitbreiding van de paprikateler vindt plaatst in glastuinbouwgebied Nieuwland, in de Noordoostpolder tussen Luttelgeest en Marknesse. Het is hetzelfde gebied waar ook collega Hoogweg Paprikakwekerijen flink aan de weg timmert. Ook deze teler is aan het bouwen.

Beide paprikatelers zijn lid van coöperatie Oxin Growers. Ook maken beide telers gebruik van aardwarmte. In het geval van Tas Paprika in samenwerking met collega-teler Bernhard, waarmee de Aardwarmte Combinatie Luttelgeest is opgezet.

Foto's: Voorwinden Group

Voor meer informatie:
Tas Paprika
[email protected]
www.taspaprika.nl