Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edwin Lakerveld directeur Handelstoezicht bij de NVWA

Edwin Lakerveld is met ingang van 1 september 2024 directeur Handelstoezicht bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), onderdeel van het ministerie van van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur

Vanaf 15 februari 2024 was Edwin al kwartiermaker/beoogd directeur van de nieuwe directie Handelstoezicht. Als directeur Handelstoezicht draagt Edwin bij aan de borging van voedselveiligheid, dierenwelzijn, dier- en plantgezondheid en aan de bescherming van natuur & milieu. De directie houdt toezicht op de import en export van planten, groenten, fruit, plantaardige producten, dierlijke bijproducten, levensmiddelen, levende dierlijke producten en levende dieren.

De directie Handelstoezicht draagt bij aan de toonaangevende rol van Nederland (poort van Europa) in internationale markten. Edwin neemt met zijn combinatie van ervaring in het veld van handhaving, met veranderprocessen, op internationaal gebied én ruime leidinggevende ervaring de juiste kwaliteiten mee om deze functie goed in te vullen.

Edwin vervulde de functie van kwartiermaker/directeur handelstoezicht op interim-basis via ABD Interim vanaf november 2023. Hij was vanaf 2012 werkzaam bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in diverse managementfuncties en vanaf 2014 als hoofd Inlichtingen en Opsporingsdienst ILT-IOD. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de algemeen opsporingsambtenaren die milieucriminaliteit, fraude bij woningcorporaties en in transport opsporen. Op internationaal gebied was hij vertegenwoordiger van Nederland bij internationale samenwerking voor milieuopsporing bij Europol, Envicrimenet en Interpol. Edwin studeerde Civiele Techniek aan de TU Delft.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de NVWA ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed opengesteld, zodat iedereen kon solliciteren.

Bron: Algemene Bestuursdienst

Publicatiedatum: