Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van den Elzen Plants geeft goede voorbeeld met eigen huisvesting én eigen rekrutering

"Zonder seizoenmedewerkers kan ons bedrijf simpelweg niet bestaan"

Op 30 augustus heeft burgemeester Kees Van Rooij van gemeente Meierijstad de nieuwe locatie voor 293 seizoensmedewerkers van Van den Elzen Plants geopend. De bouw was een flinke uitdaging door de vele regen en de korte bouwtijd. Maar het is gelukt om het project op locatie Kraanmeer in Erp binnen budget en tijd te realiseren. Van den Elzen Plants prijst hiervoor 'een geweldig bouwteam' en deelt een timelapse over het project.

Deze nieuwe locatie biedt plaats aan 292 medewerkers uit voornamelijk Polen, Roemeniƫ en Bulgarije. Hierdoor kan het bedrijf nu in totaal ongeveer 850 medewerkers op eigen locaties huisvesten, waarmee de afhankelijkheid van externe huisvesting is weggenomen.

Frank Coppens, directielid van Van den Elzen Plants, spreekt met trots over de nieuwe huisvesting: "We zijn trots op het resultaat, maar vooral trots op onze mensen. Zonder seizoenmedewerkers kan ons bedrijf simpelweg niet bestaan. Helaas klinkt deze economische realiteit nog te weinig door in Den Haag."

Het directielid wijst erop dat Van den Elzen Plants marktleider in Europa is binnen het zachtfruitsegment. Het bedrijf levert planten door heel Europa en daarbuiten aan professionele telers van aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Daarnaast produceert het bedrijf ook aspergeplanten. Volgens Coppens heeft Nederland in deze sector de afgelopen 50 jaar een unieke positie weten op te bouwen, iets wat zonder de inzet van seizoenmedewerkers nooit mogelijk was geweest.

Zonder uitzendbureaus
Van den Elzen Plants rekruteert al haar medewerkers zelf en werkt niet met uitzendbureaus. "Door zelf de volledige verantwoordelijkheid te nemen, kunnen we garanderen dat onze medewerkers een goed, veilig en zeker verblijf hebben in Nederland," legt Coppens uit. "Dat geldt overigens voor veel bedrijven en uitzendorganisaties, maar het zijn altijd de excessen die het nieuws halen en voor een vertekend beeld zorgen waarin wij ons totaal niet herkennen."

Voorbeeld succesvolle samenwerking
Hij nodigt beleidsmakers dan ook uit om met eigen ogen te komen zien hoe het anders kan. "Vraag ook meteen aan de buurt wat zij ervan vinden," voegt hij toe. Het project in Erp is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking tussen de buurt, het lokale bestuur en lokale ondernemers tot een succesvol resultaat kan leiden.

Voor meer informatie
Van den Elzen Plants
+31 (0)413 216 200
[email protected]
www.vandenelzenplants.com

Publicatiedatum: