Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek naar bodem bij Westlandse aardwarmtewinning

Bij aardwarmteproject Nature's Heat gaat TU Delft een meetcampagne uitvoeren om een beter beeld van de ondergrond te krijgen. TNO en TU Delft zullen daarnaast sensoren installeren en een modelleringsstudie uitvoeren om het effect van de aardwarmtewinning op de ondergrond te bestuderen. Het onderzoek hoort bij het innovatieprogramma Geo4all, dat deze zomer is gestart.

Onder aanvoering van Geothermie Nederland, EBN en TNO gaan 23 partijen in de aardwarmtesector gezamenlijk werken aan een breed innovatieprogramma Geo4all. De onderzoeksthema's moeten resultaten opleveren die gaan zorgen voor meer aardwarmtewinning en tegen lagere kosten. Het project, waarmee ruim vijf miljoen euro gemoeid is, loopt van 2 april 2024 t/m 30 april 2028.

Loes Buijze, Scientific Lead Induced Seismicity, deelt op LinkedIn een foto over de start met teler Paul van Schie in het midden.

Publicatiedatum: