Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opening gepland in 2026

Plenty rondt ontwerp van nieuwe R&D-faciliteit af

Plenty Unlimited Inc. wil in 2026 een nieuwe R&D-faciliteit openen. De faciliteit kont in Laramie, in de staat Wyoming te staan. Voor de uitbreiding ontving het bedrijf subsidie van de Wyoming Business Council, Laramie Chamber Business Alliance en de stad Laramie. Na de selectie van MOA Architecture als A&E-bureau voor het project is het ontwerp voor het onderzoekscentrum nu voltooid. Plenty begint volgend voorjaar met de bouw en mikt op de zomer van 2026 voor de opening van de nieuwe faciliteit.

Arama Kukutai, CEO van Plenty: "Deze nieuwe geavanceerde onderzoeksfaciliteit voor plantwetenschappen is niet alleen het hoogtepunt van honderden miljoenen dollars investeren in R&D in de afgelopen tien jaar, maar ook een blauwdruk voor het uitbreiden van onze onderzoekscapaciteit om projecten te ondersteunen die waardevol zijn voor onze partners, onze sector en daarbuiten. We zien een belangrijke kans om dit nieuwe platform voor R&D en indoorteelt te gebruiken om een wereldwijd netwerk van onderzoekscentra op te bouwen om onze impact op de toekomst van zowel plantwetenschap als binnenkweek te vergroten."

Plenty's voortdurende investering in R&D, gecombineerd met de toegenomen onderzoeksruimte in de nieuwe vestiging in Laramie, stelt het bedrijf in staat om mogelijkheden tot innovatie te onderzoeken door middel van onderzoekssamenwerkingen met overheden, bedrijven, instellingen en meer.

Plenty's R&D-platform brengt geavanceerde genetica en veredeling, aangepaste hardware en kweekomgevingen, en AI en data-analyse samen. Deze geavanceerde technologie ondersteunt het versnellen van Plenty's gewasdiversiteit voorbij de meer dan 50 verschillende gewassen - van zachtfruit en tomaten tot paprika's en pompoenen - die het al met succes heeft gekweekt in zijn verticale teeltsysteem. Plenty's wetenschappers kunnen nieuwe plantenvariëteiten screenen op smaak en kwaliteit en vervolgens Plenty's R&D-platform gebruiken om de opbrengst te maximaliseren en winstgevende teeltbedrijven te ondersteunen.

Sasha Preuss, Vice President of Plant Science bij Plenty: "De volgende generatie van Plenty's R&D-platform dat we inzetten in Wyoming stelt ons in staat om nieuwe gewassen in een veel sneller tempo te ontwikkelen en de portfolio van planten die we kunnen kweken in Plenty's gepatenteerde verticale teeltsysteem uit te breiden. We hebben net onze uitbreiding van Plenty teeltbedrijven naar het Midden-Oosten aangekondigd en de onderzoekscapaciteiten die we hier in Wyoming hebben, maken het voor ons mogelijk om extra gewassen te ontwikkelen die in die teeltbedrijven kunnen worden verbouwd - waardoor de regionale teelt en voedselzekerheid toenemen, ondanks de zeer verschillende klimaten. Dat is een groot voordeel van het hebben van een volledig gecontroleerde omgeving voor zowel onderzoek als commerciële teelt."

Voor meer informatie:
Plenty
[email protected]
www.plenty.ag

Publicatiedatum: