Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Champignons telen in 3D met nieuwe teelttechnologie

Eden Grow Systems heeft een nieuwe dochteronderneming, MyCo, opgericht om de technologie voor het telen van champignons, waarvoor de Office of Technology Commercialization van de Purdue University een licentie heeft, te commercialiseren.

De technologie creƫert een gecontroleerde omgeving voor het telen van champignons, waardoor voedingsstoffen nauwkeurig kunnen worden toegediend en substraten op maat kunnen worden gemaakt. Dit helpt om de opbrengst te verhogen, de rijpingstijd te verkorten en de kosten van de teelt te verlagen. In tegenstelling tot standaardprocessen die lijden onder een ongelijkmatige verdeling van voedingsstoffen, wegwerp en verspillende substraten en een gebrek aan voorspelbaarheid van de opbrengst, biedt Mycoponics volgens de ontwikkelaars 'een milieuvriendelijke, consistente, goedkope en herhaalbare methode om champignons te telen voor consumptie.'

Eetbare champignons zijn een belangrijke bron van voedingsstoffen en worden ook gebruikt in producten zoals cosmetica en supplementen. Champignons worden steeds vaker onderzocht als bron voor veganistische leerproducten en biologisch afbreekbare consumentenverpakkingen.

Mycoponics biedt de unieke mogelijkheid om champignons in elke 3D-vorm te telen, waardoor alles mogelijk wordt, van veganistische leren handschoenen op maat tot biologisch afbreekbare meeneemverpakkingen, en dat voor een appel en een ei in vergelijking met de huidige oplossingen. Champignons hebben ook een natuurlijke weerstand tegen straling en deze nieuwe technologie kan nieuwe methodes voor stralingsafscherming op ruimtetuigen of op maat gemaakte ruimtepakken voor astronauten mogelijk maken.

Voor meer informatie:
Eden Grow Systems

[email protected]
edengrowsystems.com

Publicatiedatum: