Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Betere oogst na aanpassing belichting

Finn & Roots, een in Vermont gevestigde teler van bladgroenten, kruiden en komkommers in kassen, noteert recordoogsten na de aanpassing van hun teeltbedrijf met een aangepaste belichtingsoplossing van Libra Design. "De retrofit van de belichting verhoogde de opbrengst en kwaliteit van de gewassen van Finn & Roots, de capaciteit van de faciliteit en de energie-efficiëntie om te voldoen aan de stijgende vraag naar de ecologisch geteelde producten van het teeltbedrijf, terwijl de hoge operationele kosten werden gecompenseerd."

Een samenwerking met Energy Resources Integration (ERI), een particulier ingenieursbureau gespecialiseerd in decarbonisatie en energie-efficiëntie, hielp bij het benchmarken van het teeltbedrijf om efficiëntiemogelijkheden te identificeren en hielp bij het verkrijgen van subsidies en kortingen van federale en staatsfondsen om de helft van de projectkosten te dekken.

Finn & Roots, dat 27 kilometer ten zuiden van de Canadese grens in het noorden van Vermont ligt, voorziet lokale markten van producten uit hun kas, maar had moeite om aan de vraag naar hun producten tijdens de winter en de tussenseizoenen te voldoen. Een combinatie van beperkt natuurlijk licht (Vermont heeft een DLI van slechts 7,5 mol/m2/dag in de winter) en problemen met LED's van de eerste generatie zorgde ervoor dat de teelt enkele maanden per jaar tot stilstand kwam.

\\

Binnen de eerste maand na het inzetten van de nieuwe LED-systemen van Libra in januari 2024, verhoogden Finn en Roots hun komkommeropbrengsten drastisch en verbeterden ze de cyclustijd van bladgroente met 12,5 procent.

Game changer
In samenwerking met Libra Design en ERI kon Finn & Roots een jaarlijkse energiebesparing van 40.000 kWh aantonen met de nieuwe belichting, terwijl er ook een nieuw zonnepaneel werd geïnstalleerd om het teeltbedrijf van energie te voorzien en de energie weerbaarheid en duurzaamheid verder te vergroten. Bovendien zorgde de samenwerking ervoor dat Finn & Roots financiering van de staat kreeg van Efficiency Vermont en federale financiering van het USDA Rural Energy For America Program (REAP) voor de kosten van de belichting en de zonneapparatuur, waardoor de terugverdientijd van het project met meer dan 70% werd verkort.

Holly Counter-Beaver, eigenaar/operator bij Finn & Roots zei dat het verschil tussen de oude belichting en de nieuwe Libra belichting groot is. "Voor een kas van onze omvang is het naar een hoger niveau tillen van onze kweekcapaciteit, de hoeveelheid opbrengst die we telen en de kwaliteit en visuele aantrekkingskracht van wat we telen een game changer."

De nieuwe belichting van Finn & Roots is een op maat gemaakte armatuur van 770 watt die is gebaseerd op de Libra High-Flux LED-module die een breed spectrum uitstraalt met een snelheid van 2.150 μmol/s voor een indrukwekkende efficiëntie van 2,8 μmol/J. Libra leverde een op maat gemaakt belichtingsplan aan Finn & Roots dat een fotosynthetische fotonfluxdichtheid (PPFD) levert van 185 μmol/m2/s voor bladgroenten en kruiden en 475 μmol/m2/s voor komkommers voor een jaarrond consistente, optimale DLI van respectievelijk 17 en 30. Met een passief thermisch beheersysteem, IP66-classificatie en aluminium behuizing is de belichting ontworpen voor jarenlang onderhoudsvrij gebruik, ondersteund door een fabrieksgarantie van vijf jaar.

Voor meer informatie:
Libra Design
www.libradesign.org

Publicatiedatum: