Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AI maakt kas proactief: "Je hoeft geen miljoenenbedrijf te zijn om te beginnen"

Onlangs ontvingen 30 Canadese bedrijven een prijs voor hun innovatieve technologieprojecten. Een van de ontvangers is teler Nature Fresh Farms®. Hoewel de prijzen al een paar jaar bestaan, is het de eerste keer dat Nature Fresh Farms een project heeft ingediend. "Onze innovatie is gericht op het gebruik van AI om het teeltbedrijf efficiënter en kosteneffectiever te maken," zegt Keith Bradley, VP Informatietechnologie bij Nature Fresh Farms.

"We zijn een samenwerking aangegaan met Intel en met behulp van hun systeem zijn we in staat geweest om tuinbouw en AI met elkaar te verbinden, waardoor de productiviteit in onze kassen aanzienlijk is verbeterd", aldus Bradley. Het team van Nature Fresh Farms heeft het softwaresysteem gebouwd en door het te verbinden met Intel's OPENVino™ platform, is het mogelijk geworden om een trainingsmodel te bouwen dat in staat is om de nodige teeltbeslissingen te nemen.

Vermindering van water- en energieverbruik
Het systeem werd bijvoorbeeld getraind om het openen en sluiten van ventilatieopeningen in de kas te optimaliseren. "In het verleden detecteerde een sensor de regen, wat resulteerde in het sluiten van de luchtramen. Met behulp van AI kunnen we nu naar de weersvoorspelling kijken en weten wat voor weer het wordt. De ventilatieopeningen gaan automatisch open en dicht op basis van de voorspelling en we houden de regen volledig buiten."

Daarnaast zijn er met behulp van AI ook veel processen geautomatiseerd, waaronder irrigatiepatronen die zijn geoptimaliseerd, waardoor telers niet meer steeds betrokken hoeven te zijn wanneer het tijd is voor planten om water te krijgen en te weten wanneer ze moeten beginnen met het opwarmen van het water om de kas te verwarmen.

Deze voorbeelden hebben ertoe geleid dat er minder water wordt gebruikt om te irrigeren en dat er minder energie nodig is om te verwarmen. "We zien een vermindering in de middelen die we gebruiken, wat resulteert in lagere inputkosten", aldus Bradley.

Meer vrije tijd voor telers
Met behulp van het AI-platform van Intel is een proactieve kas ontworpen. In plaats van reactief is het systeem meer voorspellend geworden, waardoor de telers minder tijd hoeven te besteden aan het beheren van de kas vanaf hun pc. "Het grootste meetbare verschil voor ons is dat onze telers meer tijd hebben om in de kas naar het gewas te kijken in plaats van het vanachter een scherm te beheren. Ze genieten zeker van hun vrijheid," aldus Bradley.

Zelflerend systeem
Als instellingen moeten worden aangepast, hebben telers de mogelijkheid om het systeem te overschrijven. Omdat het een zelflerend systeem is, onthoudt AI de wijzigingen en zal het de volgende keer correct werken. Het AI-systeem is specifiek toegepast op de kas van Nature Fresh Farms in Leamington, maar werkt ook op de locatie in Delta, OH.

"We streven er altijd naar om een beter product te telen en uiteindelijk zal deze innovatie ons in staat stellen om een beter product op de markt te brengen," besluit Bradley. Een systeem als dit is zeer toegankelijk omdat het zowel op kleine als grote teeltbedrijven kan worden toegepast. "Je hoeft geen miljoenenbedrijf te zijn of een enorm budget te hebben om te beginnen."

Voor meer informatie:
Krysta Markham
Nature Fresh Farms
Tel.: +1 519 326 1111
[email protected]
www.naturefresh.ca

Publicatiedatum: