Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"In de zomer staat basilicum met stip op één als potkruid in de retail"

"Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat kruiden en specerijen belangrijke bondgenoten zijn van een gezond lichaam. In diëten helpen ze om gerechten met minder natrium, vet en calorieën toch lekker te houden. Vooral in de zomer is basilicum een populair kruid, die we in een aantrekkelijke, eenvoudige pot van 14 cm hebben aangeboden. In het rijtje van basilicum horen ook chilipepers en munt, waarbij deze laatste vooral in de zomer veel wordt gebruikt voor de bereiding van verfrissende aperitieven", zegt Carlo Simonato, eigenaar van het Italiaanse familiebedrijf Ortoflorovivaistica F.lli Simonato.

"Het biologische kruidensegment groeit, ondanks het feit dat een deel van de consumenten de afgelopen jaren het vertrouwen heeft verloren na schandalen waarbij sommige bedrijven betrokken waren", aldus marketingmanager Rosanna Bertoldin. "Het is nuttig om het bewustzijn te versterken van de waarden van biologische producten. Het mediterrane eetpatroon staat aan onze kant, in de zin dat ze het gebruik van aromatische kruiden in de keuken ondersteunt. Bovendien weerspiegelen kruiden de culturele tradities van de landen waar ze worden geteeld. Zo voegen Italiaanse koks basilicumblaadjes toe, terwijl Aziatische koks veel koriander gebruiken. Duitsland, een referentieland voor biologische producten, gebruikt dan weer peterselie om soepen en stoofschotels op smaak te brengen."

Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt en verkoop van biologische kruidenplanten, die het hele jaar door verkrijgbaar zijn, in het bijzonder basilicum, salie, peterselie, bieslook, rozemarijn, munt, oregano, marjolein, tijm, dille, citroenmelisse, koriander, waterkers, kervel, kamille, lavendel en zoethout. Basilicum is altijd de koning geweest van de aromatische kruiden, vooral in de zomer, dankzij de vele toepassingen in de keuken. Nieuw is de jaarronde afzet van een compacte kit met zes biologische zaailingen van salie, basilicum en munt om thuis te telen, op het terras of in de tuin.

"Onze focus op biologische teelt en milieuzorg leidde 20 jaar geleden tot het ontwerpen van innovatieve verpakkingsoplossingen voor de retail. In die context lanceerden we na de milieuvriendelijke verpakking BIO KEPOS 3 de nieuwe plasticvrije verpakking BIO&PAPER PACK. De pothouder daarentegen, die essentieel is voor het uitstallen op de verkooppunten, is gemaakt van gerecycled karton, geschikt voor contact met voedingsmiddelen en in een natuurlijke kleur."

"Ook de afzet van de groentezaailingen was hoger dan verwacht. Ze zijn gemakkelijk te telen op het balkon en zelfs wanneer ze volgroeid en volwassen zijn, blijven ze middelgroot van formaat. Om aan de specifieke smaak van onze klanten te kunnen voldoen, hebben we een ruime keuze aan planten, waaronder courgettes, komkommers en aubergines en verschillende soorten tomaten."

Voor meer informatie:
Azienda Ortoflorovivaistica F.lli Simonato
Via Vò di Placca, 58
35020 Due Carrare (PD) – Italië
Tel: +39 (0)49 912 5935
Tel: +39 347 0645998
[email protected]
www.simonato.com

Publicatiedatum: