Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Source Cultivate biedt nu ook pre-season simulaties

Effectievere beslissingen en betere opbrengst met simulaties voor start seizoen

Source.ag introduceert pre-season simulaties voor Source Cultivate aan. Deze nieuwste update stelt telers in staat om verder te kijken dan het midden van het seizoen en een volledige teeltperiode te simuleren, waardoor de efficiëntie in de kas naar een hoger niveau wordt getild. Source Cultivate stelt telers in staat om strategisch gebruik te maken van data om de groeiomstandigheden te optimaliseren en de opbrengst te verhogen voordat er ook maar één zaadje wordt geplant.

Sinds de lancering in juli 2024 heeft Source Cultivate met succes telers ondersteund bij het optimaliseren van hun opbrengstvoorspellingen en verkoopactiviteiten. Tijdens het afgelopen seizoen behaalde de oplossing een 84% nauwkeurigheid voor opbrengstvoorspellingen die tot 8 weken vooruit werden gemaakt.

Met de nieuwste versie, ontwikkeld door de leverancier van AI-oplossingen voor groentetelers, kunnen telers verschillende scenario's met elkaar vergelijken om de meest economische, minst risicovolle of meest duurzame strategie voor het komende seizoen te bepalen.

Het is dankzij de update bijvoorbeeld mogelijk als teler het kunstmatige belichtingsplan aan te passen en te observeren hoe dit de ontwikkeling van zowel vruchten als planten beïnvloedt. Ook kan een teler zien hoe enkele weken van hoge temperaturen of verminderd zonlicht de planten kunnen beïnvloeden en de mogelijke effecten simuleren.

Met de update kan een teler streefwaarden voor plantafstand en vruchtsnoei bepalen, en analyseren hoe deze keuzes van invloed zijn op de plantbelasting. Bovendien is het nu mogelijk de groeifactor tijdens het hele proces in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat de planten gezond blijven.


Rien Kamman en Ernst van Bruggen, oprichters van Source.ag

Hogere operationele efficiëntie
"We zijn ontzettend blij dat we met de lancering van pre-season simulaties voor Source Cultivate de operationele efficiëntie van kassen naar een hoger niveau kunnen tillen. Deze oplossing biedt ongeëvenaarde precisie voor opbrengstvoorspellingen en dankzij deze nieuwe release kunnen telers hun oogstverwachtingen al inschatten voordat het seizoen begint", aldus Rien Kamman, CEO en mede-oprichter van Source.ag.

Source Cultivate helpt telers bij het nemen van beslissingen door de uitkomsten van teeltstrategieën te simuleren en nauwkeurige, realtime opbrengstvoorspellingen te bieden. Het levert waardevolle en consistente inzichten in hoe teeltmethoden en lokale kasomstandigheden invloed hebben op nieuwe vruchtzettingen, plantbelasting en de potentiële oogst. Door de complexe data-analyse voor opbrengstvoorspellingen aan Source Cultivate over te laten, kunnen telers zich concentreren op het effectieve beheer van hun kassen.

De geavanceerde AI-technologie van Source.ag ondersteunt telers wereldwijd bij het sneller opschalen en efficiënter werken, wat leidt tot hogere opbrengsten en duurzamere teeltmethoden. De oplossingen van Source.ag zijn al geïmplementeerd in de grootste markten voor verse groenten, waaronder tomaten, paprika's en komkommers, met als doel uiteindelijk de bedrijfsvoering van alle fruit- en groentetelers te verbeteren.

Onder de klanten van Source.ag bevinden zich grote namen zoals Agro Care, Thanet Earth, The Green House Growers, Grupa Mularski, Le Jardin de Rabelais en andere toonaangevende telers. Wereldwijd maken meer dan 300 kassen in 18 landen gebruik van de baanbrekende oplossingen van Source.ag.

De nieuwste versie van Source Cultivate is nu wereldwijd beschikbaar voor telers.

Voor meer informatie:
Source.ag
[email protected]
www.source.ag

Publicatiedatum: