Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volautomatische omsnoeringsmachine geïnstalleerd bij Zweedse tomatenkwekerij

Frovi Greenery is een Zweedse tomatenkwekerij die onlangs in Lindesberg is opgezet. In hun nieuw opgezette kas van ruim 10 hectare groot, worden hun tomaten speciaal gekweekt om op de Zweedse markt te brengen. Hierdoor hoeven er niet langer tomaten geïmporteerd te worden vanuit het buitenland. De kwekerij maakt gebruik van restwarmte afkomstig van de industrie uit de buurt van de kas om bij te dragen aan een stukje verduurzaming. Het verwerkingsproces van de oogst wordt ondersteund door de Reisopack 2903 omsnoeringsmachine, speciaal aangeschaft om te gebruiken binnen een automatische verwerkingslijn. Martijn, monteur bij Steenks Service, is speciaal naar Zweden gevlogen voor de installatie én de kwekers uitleg te geven over de werking van de machine.



Volautomatische omsnoeringsmachine
Dagelijks oogst het teeltbedrijf een grote hoeveelheid aan tomaten. Daarom heeft de kwekerij speciaal gekozen voor een volautomatische omsnoeringsmachine, zodat deze goed geïntegreerd kan worden binnen de automatische verwerkingslijn. De dozen tomaten worden binnen deze lijn aan de lopende band omsnoerd met omsnoeringsband, zodat deze vervolgens veilig vervoerd of opgeslagen kunnen worden. Hiermee wordt er niet alleen een hoop energie voor het personeel bespaard, maar daarnaast scheelt het ook veel tijd. Het personeel kan zich daardoor blijven focussen op het oogsten van de tomaten.

Voor meer informatie:
Steenks Service

Tel: +31(0)174-510266
[email protected]
www.steenks-service.nl

Publicatiedatum: