Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste kas uitgerust met folie-alternatief voor (dubbel) glas

Het eerste Optinova ETFE-folie kasdeksysteem van Alcomij is met succes geïnstalleerd bij een van hun klanten in het Verenigd Koninkrijk. Deze installatie is volgens de specialist in kasdeksystemen een belangrijke stap in de toepassing van ETFE-folie en bijbehorende systemen in de glastuinbouw.

De opkomst van ETFE-folie in de kassenbouw
ETFE-folie is een hightech materiaal dat de afgelopen jaren een steeds prominentere plaats heeft verworven in de glastuinbouwsector, al blijft ETFE nog steeds een relatief nieuw materiaal voor kassen. In Japan gebruiken ze het materiaal al langer in kassen, maar ook de utiliteit en scheepvaart maken gebruik van het materiaal.

Naast traditionele materialen zoals glas biedt ETFE unieke eigenschappen die nieuwe mogelijkheden creëren. Zo ziet Alcomij potentie als alternatief voor (dubbel) glas in kassen. Het product was voor het eerst op GreenTech Amsterdam in de stand van Alcomij te zien.

De klant van het Westlandse bedrijf in het Verenigd Koninkrijk maakte recent kennis met het materiaal en is enthousiast. De montageploeg was bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van het kasdeksysteem en de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van de ETFE-folie. Het folie is licht in gewicht en hierdoor kan er veilig en eenvoudig mee gebouwd worden, met als resultaat een relatief lichtgewicht constructie.

Lichttransmissie en isolatie
Het materiaal valt verder op met een hoge lichttransmissie. EFTE-folie kan bij een diffusiteit van 60 Haze een lichttransmissie van 94% bereiken. EFTE-folie wordt aangebracht in twee lagen. De dubbele laag biedt een hoge isolatiewaarde, wat resulteert in lagere verwarmingskosten en energiebesparing. De panelen hebben een u-waarde van 2,9 W/m2/K.

Op het materiaal kan 20 jaar garantie worden gegeven. Het materiaal is ook herbruikbaar en recyclebaar. Ook handig, zo benadrukt men bij Alcomij, is dat het folie van nature zelfreinigend is.

Het materiaal kan goed tegen extreme weersomstandigheden, hagel en sneeuwdruk. Mocht er toch iets stuk gaan, dan is reparatie makkelijk.

Dit alles maakt het Alcomij Optinova ETFE-folie kasdeksysteem volgens de specialisten in kasdeksystemen een weloverwogen investering voor telers die op zoek zijn naar een duurzame, energie-efficiënte en toekomstbestendige oplossing.

Voor meer informatie:
Alcomij BV
Tel: +31(0)174-44 53 00
[email protected]
www.alcomij.nl

Publicatiedatum: