Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Twee locaties koppelen meest complexe uitdaging

Terugblik op transformatie tomatenkas naar potplanten

Deze zomer opende KP Holland officieel hun nieuwe locatie. Hiervoor is een tomatenkas omgebouwd. De locatie aan de Kanaalweg in De Lier is aangepast volgens de nieuwe energiestandaarden vanuit Groen Label Kas. Door intensieve samenwerking staat er nu een modern en duurzaam potplantenbedrijf, mede dankzij de technische installaties. Royal Brinkman heeft de bestaande tomatenkas van 3,5 hectare getransformeerd.

In nauwe samenwerking met KP Holland hebben de experts van Royal Brinkman Technische Projecten een concreet en passend plan ontwikkeld. Op deze manier zijn de wensen van KP Holland vertaald naar technische installaties. Royal Brinkman realiseerde complete nieuwe water-, elektra-, en klimaatinstallaties in de bestaande kwekerij. Dit heeft geresulteerd in een toekomstbestendige kas die voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen.


Watertechnische ruimte

Complexe uitdagingen overwonnen
Een belangrijke uitdaging bij deze transformatie was de bestaande kasstructuur. Royal
Brinkman bepaalde samen met KP Holland zorgvuldig welke materialen en elementen hergebruikt konden worden.


Watertechnische ruimte

De meest complexe uitdaging was het fysiek verbinden van de twee locaties aan de Kanaalweg 12 en 20. De technici realiseerden verbindingen onder de weg door voor de warmte- en elektra-aansluitingen, beschermd door een betonnen koker. Bovendien zijn beide kassen gekoppeld aan één WKK-installatie. Deze installatie voorziet beide kassen efficiënt van warmte en elektriciteit, waardoor er geen overschot aan energie ontstaat.


Roy van der Knaap (KP Holland) Ben Peters (Royal Brinkman)

Langdurige samenwerking
De familiebedrijven KP Holland en Royal Brinkman werken al decennialang samen. Roy van der Knaap, technisch directeur van KP Holland: "De samenwerking gaat al terug naar de jaren '80, misschien zelfs al eerder. Mijn opa en vader waren toen al klant bij Royal Brinkman."

Ben Peters, technisch accountmanager bij Royal Brinkman, voegt toe: "In de aanloop van dit project hebben Roy en ik veel persoonlijk contact gehad om te sparren over de beste ideeën binnen de mogelijkheden van de bestaande kas." Roy van der Knaap bevestigt: "Samenwerking voorop, het zit in onze kernwaarden binnen KP Holland, maar ook binnen Royal Brinkman."

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
[email protected]
www.royalbrinkman.nl


KP Holland
[email protected]
www.kpholland.nl

Publicatiedatum: