Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Miljoenenfusie voor 'grootste plantaardige superfood ecosysteem' in Singapore

Techniekbedrijf Future Food Foundry (3F) gaat investeren in NextGen Farms (NGF) en Sustenir Group. Deze strategische deal, met een waarde van meer dan 20 miljoen dollar, zal de twee bedrijven samenvoegen om het 'grootste plantaardige superfood ecosysteem in Singapore' te creëren. Future Food Foundry heeft al geïnvesteerd in meerdere agrofoodtechnologiebedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten en wil nu zijn operationele aanwezigheid uitbreiden in Afrika en Azië-Pacific.

"We zijn enthousiast over het potentieel van deze fusie om de teelt en beschikbaarheid van voedsel in de regio te veranderen," zegt Leo Musatov, medeoprichter en Managing Director van Future Food Foundry.

"Sustenir is een pionier in het kweken en naar de consument brengen van superfoods", aldus Jack Moy, Chief Executive Officer van Sustenir Group. "We hebben de categorie superfoodsla ontwikkeld met favorieten als Kinky Kale en Kalming Kale en we zijn verheugd om onze innovatiemogelijkheden te verdiepen en ons portfolio te verbreden door deze fusie met NextGen Farms. De vraag naar duurzame en functionele superfoods zal blijven groeien en wij kunnen een grotere rol spelen ten gunste van gemeenschappen."

De gecombineerde entiteit, die opereert onder de merknaam Sustenir, heeft als doel de duurzaamheid van voedsel opnieuw te definiëren en de voedselzekerheid in Singapore aanzienlijk te verbeteren. Door gebruik te maken van bedekte teelt met moderne technieken en 'innovatieve superfoods' te telen, zal de regio profiteren van een constante aanvoer van lokaal geteelde, voedselrijke superfoods, wat bijdraagt aan een verbeterde voedselzekerheid en duurzame landbouwpraktijken.

"Het is altijd onze missie geweest om land- en tuinbouw te verbeteren door middel van hightech oplossingen. Deze fusie met Sustenir stelt ons in staat om de geavanceerde systemen van NextGen Farms te combineren met het superfoods platform van Sustenir," aldus Balajee Potala, oprichter van NextGen Farms.

Voor meer informatie:
Future Food Foundry
https://futurefoodfoundry.com

Publicatiedatum: