Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

166 virussen gevaarlijk voor paprika's en pepers

In 2019 ontving professor Biologische Wetenschappen Akhtar Ali een beurs van het Oklahoma Department of Agriculture and Forestry en het Amerikaanse ministerie van Landbouw om paprikavirussen te bestuderen. "Voordat ik aan dit project begon, was er geen uitgebreide informatie over hoeveel en wat voor soort virussen paprikaplanten infecteren," merkte Ali op. "Wetenschappers en telers waren wanhopig op zoek naar inzicht in de aard van deze virussen, hun overdrachtsmethoden en mogelijke bronnen van resistentie."

Gezonde paprika (rechts) versus geïnfecteerde plant (links)

Het onderzoek in Ali's laboratorium aan The University of Tulsa's Oxley College of Health & Natural Sciences leidde tot vijf hoofdstukken in het onlangs gepubliceerde boek Pepper Virome: Molecular Biology, Diagnostics, and Management, waar Ali aan heeft meegewerkt. Drie van deze hoofdstukken zijn geschreven samen met promovendi biologische wetenschappen Caleb Paslay (M.S. '23) en Connor Ferguson. Het boek bevat bijdragen van andere experts uit de Verenigde Staten en zeven andere landen.

"Met de publicatie van dit boek hebben plantpathologen, telers en veredelaars van paprika's voor het eerst een overzicht van de 166 virussen die wereldwijd paprika's infecteren", aldus Ali. De details omvatten diagnostische strategieën samen met inzichten in virale overdracht via zaden, insectvectoren, alternatieve gastheren voor virussen en mogelijke bronnen van resistente paprikarassen. "Alles bij elkaar," concludeerde Ali, "bieden de hoofdstukken in deze baanbrekende anthologie cruciale kennis die zal helpen bij het bestrijden van paprikavirussen en het ontwikkelen van duurzame, milieuvriendelijke beheersstrategieën."

Voor meer informatie:
University of Tulsa
utulsa.edu

Publicatiedatum: