Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tijdelijke oplossing helpt project met teelt op goten verder

"Uitdagende tijden zoals Covid-19, transportschepen die vast komen te zitten in het Suezkanaal, schepen die worden aangevallen, oorlogen, handelsblokkades, enzovoort - deze gebeurtenissen kunnen enorme gevolgen hebben voor internationaal opererende bedrijven", zegt Floris Berghout, CEO van Viemose. "Voorbereiden op dergelijke omstandigheden kan zeer uitdagend zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen, zoals Viemose."

Onlangs nam Viemose DGS deel aan de jaarlijkse "Ambassadors Conference 2024 Denemarken." Het evenement werd gehouden in het Carlsberg Museum & Business Center. Viemose werd uitgenodigd om deel te nemen aan een paneldiscussie over de impact van geopolitieke veranderingen op de keten. Het bedrijf werd gevraagd om Deense mkb-bedrijven te vertegenwoordigen die zich bezighouden met internationale handel.

"De tuinbouw, en vooral de technologieleveranciers binnen de sector, floreren omdat internationale handel mogelijk is," benadrukte Floris. "Maar door ontwikkelingen waar je geen invloed op hebt, kan je bedrijf worden beïnvloed, wat het belang van dit evenement en de paneldiscussie onderstreept."

Als voorbeeld vertelde hij hoe Viemose bezig was met de productie van een hightech bewegend gootsysteem voor de teelt van verse bladgroenten. "Dit project vereiste elektrische componenten zoals frequentieregelaars. Op dat moment waren er aanzienlijke doorlooptijden voor deze componenten. Onze leverancier waarschuwde ons voor onzekerheden met betrekking tot zowel de doorlooptijd als de prijs: de doorlooptijd kon een jaar of zelfs langer zijn en de prijs kon zijn zoals opgegeven, maar kon ook stijgen."

Omdat noch Viemose noch hun klant zo lang op de onderdelen konden wachten, besloten ze een tweedehands machine te kopen. "We hebben de benodigde elektronische onderdelen gered en gebruikt om ons project als tijdelijke oplossing uit te rusten. Hierdoor kon onze klant zijn deadline halen en op tijd beginnen met de productie van verse bladgroenten voor zijn eigen klanten."

Het bespreken van uitdagingen en oplossingen als deze is van onschatbare waarde voor de sector. "Al met al was het een zeer interessant en succesvol evenement, we zijn vereerd dat we hier deel van uit mochten maken en blij dat we onze visie konden delen en alle Deense ambassadeurs en leidinggevenden tijdens deze dag konden toespreken. "

Voor meer informatie:
Floris Berghout
Viemose
Tel.: +31 (0)6 54653130
[email protected]
www.viemose.nu

Publicatiedatum: