Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Met iets kleins als een nanobubble grote problemen oplossen”

"Er mocht niets meer fout gaan." En: "Minder gietbeurten met betere resultaten." Het zijn zomaar twee uitspraken van telers die investeerden in een Nanobubble installatie van Agrona. Met zomerse temperaturen in de afgelopen zonnige augustus maand is water van goede kwaliteit belangrijk voor telers. Horticoop Technical Services installeert hiervoor tegenwoordig ook regelmatig Nanobubble installaties bij telers. Het bedrijf is gespecialiseerd in de installatie van complete watertechnische installaties in de glastuinbouw.

Het Nanobubble systeem van Agrona is in staat om met iets kleins als een nanobubble grote problemen op te lossen. Het systeem zorgt voor oververzadiging van zuurstof in irrigatiewater met maximale efficientiƫ. Een hoog zuurstofgehalte verbetert de waterkwaliteit, wortelgroei, voedingsopname en onderdrukt pathogene schimmels, zo leert de installatie van het systeem bij telers wereldwijd.

Hoog zuurstofinbreng
Het Nanobubble systeem zorgt voor een zuurstofgehalte van minimaal 150% tot maximaal 300% waardoor wortels sneller en vitaler groeien. Het plug-and-play-systeem kan simpel op locatie aangesloten worden en werkt met een gasinjectietechnologie. Het gas in dit geval is zuurstof.

Om een optimale zuurstoftoevoer naar het gewas te garanderen, adviseren ze bij Horticoop Technical Services om het Nanobubble systeem in de dagvoorraad-, schoonwatersilo of waterbassin te installeren.

Schone druppelleidingen
De bubbeltjes die het systeem van Agrona genereert, zijn zo klein dat ze blijven zweven in het water, ook tijdens het transport naar het gewas door de leidingen. Doordat er alleen maar schoon water door de leidingen loopt, is er geen sprake meer van vervuiling. Het beluchtingssysteem voorkomt verstoppingen en zorgt voor een schone toevoer.

Algen ontstaan snel in wateropslag en nemen de zuurstof en voeding weg van het gewas. Door de algen vroegtijdig af te breken en dus te voorkomen, verbetert het wortelmilieu. Met schoner water voorkomen telers problemen en hoeven ze minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken.

Telers die met het systeem Nanobubble systeem van Agrona werken, erkennen dat ook. "Het zuurstofgehalte in ons gietwater is nu spectaculair hoog, elk moment jaar van het jaar. Hier maken de nanobubbels een groot verschil", aldus een tevreden tomatenteler afgelopen najaar.



De gele lijn is het zuurstofgehalte in standaard tuinbouwrecirculatiewater. De groene lijn is standaard tuinbouwwater na behandeling met de machine. De procenten zeggen iets over het percentage zuurstof gemeten in het water.

Horticoop Technical Services heeft een breed assortiment met watertechnieken beschikbaar. Ook de Oxybull, een beluchtingssysteem van Agrona, is onderdeel van het assortiment.

Voor meer informatie:
Horticoop Technical Services
[email protected]
www.hcts.tech