Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
teler breidt areaal met kassen uit

"Groenten telen in Saoedi-Arabië goedkoper dan import"

"Met de huidige prijzen is het nu mogelijk om lokaal groenten te telen in Saoedi-Arabië tegen lagere kosten dan import, vanwege de dramatische stijging van de verzendkosten," zegt dr. Mammad Zohaib Ajum, landbouwkundige bij Nehal Agricultural. "We kunnen zelfs overwegen om onze producten in bepaalde perioden van het jaar te exporteren naar de buurlanden en zelfs Europa, dankzij de voldoende opbrengsten die kassen bieden."

Hij reageert op recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Het blokkeren van scheepvaartroutes en stijgende transportkosten versterken de noodzaak om lokale productie te stimuleren, zelfs in een van de strengste klimaten ter wereld. De Saoedische overheid heeft ook de ambitie lokale prodoctie te stimuleren.

Nehal Agricultural is op dit moment bezig met het bouwen van een nieuwe kas. In het beginstadium gaat het om acht kassen, met een oppervlakte van vier ha, voor de teelt van verse groenten zoals tomaten, paprika's, komkommers en sla. Dit gebeurt op een van de heetste plekken ter wereld, in AlKharj, in de regio Riyad.

Anjum beschrijft de kenmerken van het nieuwe teeltbedrijf: "We realiseren een zeer efficiënt, UV-beschermd polycarbonaatbedrijf. De kassen waarin op goten geteeld gaat worden zullen worden voorzien van lichtsensoren, automatische schermen, temperatuur- en vochtigheidsmeters en op sensoren gebaseerde fertigatie. Het project omvat ook faciliteiten voor het koud verpakken en opslaan om de versheid van onze producten te behouden. Daarnaast is het project een van de weinige in het Koninkrijk met een R&D-unit voor experimentele doeleinden."

"We zijn ervan overtuigd dat de opbrengst voldoende zal zijn om de kosten te dekken, terwijl we water besparen en de impact op het milieu verminderen. Als we bijvoorbeeld sla nemen, hebben we de capaciteit om 6000 kroppen sla per dag te produceren, aangezien Saoedi-Arabië een belangrijke markt voor sla is."

Voor meer informatie:
Dr. Muhammad Zohaib Anjum
Nehal Agricultural
Tel.: +966 544518650
[email protected]

Publicatiedatum: