Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
retailer start petitie

Groothandelsmarkt Keulen in 2025 gesloten

Het Keulse groothandelscentrum in Raderberg gaat eind 2025 definitief dicht. Een poging van de fracties van SPD, Links en FDP om het Duitse groothandelscentrum tot 2030 open te houden haalde tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces geen meerderheid in de gemeenteraad. Ze hadden gepleit voor voortzetting van de activiteiten omdat er nog geen oplossing was gevonden voor de toekomst van de markt. Tijdens de volgende raadsvergadering op 1 oktober moeten de politici de regels in de Keulse marktstatuten intrekken die van invloed zijn op de groothandelsmarkt. Dit staat in een ontwerpresolutie van de administratie.


De karakteristieke centrale hal van de groothandelsmarkt

Het stedenbouwkundige project Parkstadt Süd zal worden gerealiseerd op een terrein van 115 hectare in Raderberg, met de bouw die gepland staat voor 2032. Tegen die tijd moeten de bestaande gebouwen zijn gesloopt en de gebieden zijn voorbereid. De activiteiten van het groothandelscentrum hebben de laatste tijd te maken gehad met een afname: een derde van de totale ruimte is inmiddels niet meer in gebruik. Tegen het einde van dit jaar zal nog eens 1,5 hectare niet beschikbaar zijn door de verwachte teruggave van erfpachtrechten.

Retailers starten petitie
"Alles wat de handelaren hier hebben bijgedragen met persoonlijke en financiële inzet, inclusief taken die eigenlijk de verantwoordelijkheid waren van het stadsbestuur, is meedogenloos weggevaagd door dezelfde mensen," schrijft Michael Rieke, woordvoerder van de groothandelaren, in een verklaring. "Het gaat om veel meer dan alleen het behoud van de Keulse groothandelsmarkt als een van de laatste vrije markten voor verse levensmiddelen in de regio en als unieke en belangrijke schakel in een waardeketen die onafhankelijk is van de levensmiddelenconcerns."

"Het is daarom tijd om het stadsbestuur en de verantwoordelijke politici op hun plaats te zetten en het goede voorbeeld te geven. Daarom is er een petitie gestart," licht Rieke toe.

Meer informatie is te vinden op:
www.koelner-grossmarkt.de/themen/koelner-grossmarkt
www.lnkd.in/eaBjdJsX

Publicatiedatum: