Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het verband tussen gezond telen, gezonde voeding en gezondheid

In de nieuwe editie van de podcast Nieuw Voer gaat het over het verband tussen gezond telen, gezond eten, gezonde voeding en gezondheid. Volgens Rob Baan (Koppert Cress) hangen smaak, inhoudsstoffen, voeden (in plaats van vullen) en de (smaak) verrassingen uit de natuur meer met elkaar samen dan dat we denken.

Rob merkt in gesprek met Alexander Prinsen op dat we als mens veel van onze voedselhistorie aan het vergeten zijn. Hij betoogt dat het belangrijk is een link te leggen tussen bodem, voeding (en inhoudsstoffen), microbiologie, eten bereiden, gezamenlijk eten, de menselijke gezondheid (en immuunsysteem) en de rol van gezondheidszorg. "Want het is best raar dat specialisten, zoals artsen, ontoereikende kennis hebben over de invloed van groente, zaden, bloemen en bonen voor het herstel van de mens."

Bron: https://nieuwvoer.nl/

Publicatiedatum: