Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Georgië gaat kastelers financieel ondersteunen

Op initiatief van het ministerie van Landbouw in Georgië is een nieuw programma van ₾25 miljoen (8,39 mln euro) gelanceerd met medefinanciering van de staat om de teelt van eenjarige gewassen in heel Georgië te bevorderen.

Het programma - getiteld Georgian Vegetables from Greenhouses (Georgische groenten uit kassen) - wil het starten van kassen stimuleren door "moderne, klimaatslimme technologieën" te introduceren. Het doel is om de hoeveelheid kasproducten te vergroten, vooral buiten het seizoen, door toegang te bieden tot de nodige fondsen voor het opzetten van nieuwe teeltbedrijven, aldus het ministerie.

Potentiële begunstigden van het programma hebben toegang tot gecombineerde financiering in de vorm van een subsidie en volledige financiering van de rente van een krediet dat wordt uitgegeven door een commerciële bank. Het kredietbedrag moet variëren van ₾50,000 (€16.780) tot ₾1 miljoen (€335.655), en de subsidie is beperkt tot 30 procent van het kredietbedrag.

De totale financiering is beperkt tot 50 procent van het geleende bedrag en de subsidie wordt verstrekt nadat de begunstigde aan zijn verplichtingen heeft voldaan.

Bron: agenda.ge

Publicatiedatum: