Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NewBreed reageert op onderzoek

"ToBRFV onderstammen hebben wel degelijk significant effect"

NewBreed reageerde op een onderzoeksrapport van Bayer De Ruiter over de vraag of de keuze van de onderstam invloed heeft op de symptomen van ToBRFV in een vatbare ent. Bayer De Ruiter stelt in het artikel dat een resistente onderstam geen significant effect heeft op ToBRFV. Het Israëlische veredelingsbedrijf NewBreed denkt daar anders over.


Vlad Teodor | Dreamstime.com

NewBreed heeft de afgelopen drie jaar de eigen ToBRFV-resistente onderstam Yogev getest en verkocht. "We ontdekten dat het 'oude' TMV-resistentiegen, TM1, resistentie geeft tegen ToBRFV. Vijftig jaar geleden werd TM1 geïntroduceerd in tomaat om resistentie te bieden tegen TMV. TM1 werd later vervangen door TM2, dat een veel betere bescherming biedt tegen TMV. Als gevolg daarvan dragen moderne hybriden geen TM1."

NewBreed heeft TM1 opnieuw geïntroduceerd bij hybriden en onderstammen van cherrytomaten, trostomaten en losse tomaten. "Nu hebben we een familie van resistente hybriden in genetische achtergronden die de TM1-bescherming tegen ToBRFV maximaliseren. Wanneer vatbare tomatenhybriden groeien in met het virus besmette bodems op vatbare onderstammen, vermenigvuldigt ToBRFV zich en verspreidt het zich. Wanneer resistente hybriden worden geënt op een vatbare besmette onderstam kan de resistentie van de ent afbreken en ontwikkelen de planten symptomen."

Voor meer informatie:
https://newbreed-seeds.com

Publicatiedatum: