Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF monitor week 35

Prijssprint komkommer en losse trostomaten

Tholen - AGF Monitor vergelijkt wekelijks de prijsontwikkelingen van avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen, komkommers en trostomaten zoals die online te vinden zijn. Deze worden gemonitord door Supermarktscanner.nl. De prijspeiling vindt plaats aan het einde van een week.

Klik hier voor een vergroting

Avocado
Ongewijzigde prijzen voor avocado, behalve bij PLUS, die doet avocado in de aanbieding voor een euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Bloemkool
Prijzen gaan de diepte in met bloemkool. DekaMarkt heeft in week 35 de laagste prijs door bloemkool in de aanbieding te doen voor 99 cent. Dirk volgde met een aanbieding van 1,29 cent per stuk. Opvallend genoeg kunnen klanten van Vomar geen bloemkool bestellen in de online winkel.

Klik hier voor een vergroting

Galia
Prijzen voor Galia blijven in week 35 stabiel ten opzichte van week 33, toen de prijzen daalden. Bij Hoogvliet ontbreekt Galia in de webwinkel.

Klik hier voor een vergroting

Handsinaasappelen
Stabiele prijzen voor 2 kg handsinaasappelen bij de meeste supermarkten, alleen Vomar voert een prijsverlaging door van 10 cent.

Klik hier voor een vergroting

Komkommer
De zeer hoge klokprijzen voor komkommer leiden in week 35 tot prijsverhogingen bij de meeste supermarkten die de AGF-monitor volgt. Jumbo verhoogt maar liefst met 16 cent en matcht de prijs van AH, 95 eurocent per komkommer. Daarmee zijn deze twee landelijke supermarkten 10 cent duurder dan PLUS die de prijs gelijk houdt op 85 cent. Dirk blijft 69 cent per komkommer rekenen en doet dat al sinds week 29.

Klik hier voor een vergroting

Losse tomaten
Losse trostomaten zijn week 35 terug in het online assortiment bij AH, flink duurder dan in week 33 (toen 1,04 euro, in week 35 1,25 euro per 500 gram). Ook Hoogvliet en PLUS verhogen de prijzen met respectievelijk 36 en 15 eurocent. Dirk, DekaMarkt en Vomar blijven onder de euro.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.

Opmerkingen bij de data
Vomar werkt online met vaste prijzen. Sinds 2022 ontbreekt avocado in het online assortiment, sinds week 24 geldt dat ook voor Galia. Hoogvliet en Vomar handsinaasappels zijn 1,5 kg en de prijs wordt omgerekend naar 2 kg. Jumbo verkoopt alleen trostomaten per 5 stuks in plaats van per 500g of kilo. We rekenen met 100 gram per tomaat.

Voor meer informatie:
www.supermarktscanner.nl