Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruud den Boer, Oxin Growers:

"Hoge prijzen komkommers, goede prijzen paprika's, maar tomaten hebben nog wat in te halen"

Tholen - De afzet van de ene vruchtgroente is de andere niet. Dat blijkt ook dit seizoen. Waar de prijszetting van de komkommers hoog en de paprikaprijzen over de hele linie redelijk goed te noemen zijn, valt er voor de tomatentelers de komende weken nog wat in te halen. Commercieel directeur Ruud den Boer van Oxin Growers geeft een marktupdate.


Ruud den Boer

"Voor tomaten is het gewoon een lastig jaar, zowel in prijs op de dagmarkt als productie. De afgesloten contracten voor de start van het seizoen zijn op een goed niveau. Nu hebben we met het zonnige weer van de afgelopen weken wel wat van de productie-achterstand ingehaald, maar we lopen nog altijd achter op vorig jaar", aldus Ruud. "Afgelopen week liet de prijs, met name van de losse tomaten, gelukkig een stijging zien. Die prijzen liggen nu rond de 75-85 cent voor de A-tomaten en 85-95 cent voor de B-tomaten, maar het heeft lang geduurd om daar te komen. De prijs van de trostomaten ligt momenteel op nog een lager niveau dan de losse tomaten. Nu zijn alle producties in het tomatensegment over de piek heen, dus dat kan wellicht nog ten goede komen aan de prijsstelling, maar het wordt wel kort dag om de lage prijzen van eerder dit seizoen te compenseren."

Waar het seizoen voor de tomaten moeizaam verloopt, zullen de komkommertelers dit jaar niet klagen. "Er zijn wel wat kleine dipjes geweest, maar over het algemeen ligt het prijsniveau op een hoog niveau. Vrijdag zaten de 35-ers nog op een niveau rond de 85 cent. Voor de telers die op de dagmarkt zitten, zijn dat prijzen waar je goed komkommers voor kunt telen. Ik kan ook niet helemaal een vinger krijgen achter het hoge prijsniveau, want de producties zijn niet overdreven laag en kwalitatief staan de teelten er ook redelijk goed voor."

"Last but not least kwam de aanvoer van de paprika's dit seizoen wat later op gang, waarbij er best grote verschillen waren tussen de telers onderling. Zeker in het begin van het seizoen was de aanvoer grillig, maar de productie-achterstand van het begin van het seizoen is inmiddels redelijk ingelopen. Prijzen liggen op een redelijk goed niveau. De prijs van rode paprika's bleef af en toe wat achter, maar over het algemeen kunnen we tot nu toe spreken van een goed paprikajaar", besluit Ruud.

Voor meer informatie:
Ruud den Boer
Oxin Growers
Tel.: +31 (0)180 203 203
[email protected]
www.oxin-growers.nl