Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
munt, basilicum en andere soorten

Schoonheidsbedrijf gaat olie uit kruiden gebruiken

Green Fields Oils heeft aangekondigd betrokken te zijn bij het testen van biologische kruiden die gekweekt worden via aquaponics. Hoewel deze teeltbedrijven geen deel uitmaken van Green Fields Oils' eigen activiteiten, gaat het bedrijf met deze bedrijven samenwerken om het potentieel van munt, basilicum en andere kruiden als nieuwe bronnen voor hun hoogwaardige essentiële oliën te onderzoeken.


Amina Al Ramadna, eigenaar van Green Fields Oils

Een mix van traditie en innovatie
De kruiden die getest worden, worden gekweekt in een systeem dat aarde en water uit vistanks gebruikt, waardoor een symbiotische omgeving ontstaat die zowel de planten als het waterleven ten goede komt. Deze methode is bekend als aquaponics.

Amina Al Ramadna, de visionair achter Green Fields Oils, deelt haar enthousiasme voor deze nieuwe onderneming: "We hebben altijd geloofd in het werken in harmonie met de natuur. Het testen van kruiden uit aquaponic teeltbedrijven is een natuurlijke uitbreiding van ons streven naar kwaliteit en duurzaamheid. We staan te popelen om te zien hoe deze methode de essentiële oliën die we produceren beïnvloedt."

Munt, basilicum en verder testen
De kruiden die worden getest zijn onder andere munt, basilicum en andere aromatische planten die van oudsher worden gewaardeerd om hun geur en therapeutische voordelen. Deze kruiden worden gekweekt in rijke grond en gevoed door water uit vistanks. Er wordt verwacht dat deze kruiden oliën zullen opleveren die net zo krachtig en puur zijn als de oliën die met conventionele methoden worden geproduceerd - zo niet nog krachtiger.

Green Fields Oils voert grondige testen uit op deze kruiden om te beoordelen of ze geschikt zijn voor destillatie van essentiële oliën. De focus ligt op het begrijpen hoe de aquaponische omgeving de kwaliteit, concentratie en het aroma van de oliën beïnvloedt. De resultaten van deze tests zullen Green Fields helpen om de kruiden uit aquaponic te integreren in hun reguliere teelt.

"Dit gaat niet alleen over het produceren van oliën; het gaat over bijdragen aan een duurzamere toekomst," legt Amina uit. "Door deze kruiden te testen, onderzoeken we nieuwe manieren om producten van hoge kwaliteit te creëren die goed zijn voor onze klanten en de planeet."

Voor meer informatie:
Green Fields Oils
www.greenfieldsjo.com

Publicatiedatum: