Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Expositie over boeren en tuinders Ridderkerk

Vanaf 31 augustus tot en met 29 september wijdt bezoekerscentrum de IJsvogel een expositie aan de boeren en tuinders van Ridderkerk. De expositie is in het bijzonder gericht op het gebied waar nu het Waalbos gekomen is, globaal het gebied tussen de Lange Weg de Waalweg en de Rijsoordse Steeg (nu Rijksstraatweg).

Het bezoekerscentrum heeft al veel leuke oude foto's ter beschikking gekregen van boeren- en tuinders-families en diverse gewassen uit deze polder. Wanneer men foto's heeft dan wil de IJsvogel die graag aan de expositie toevoegen.

Op zaterdag 7 september om 15:00 uur vertelt Huug Kooijman over het ontstaan en de ontwikkelingen van de agrarische activiteiten in de polder van Rijsoord en Strevelshoek.
Jan Lagendijk vertelt op 21 september om 15:00 uur zijn verhaal over de periode van tuinen aan de Kievitsweg in Bolnes.

Op deze middagen van de presentaties worden veel bezoekers verwacht, de toegang is gratis maar kom op tijd en parkeer de auto op het parkeerterrein aan het begin van het Waalbos.

Bron: Facebook

Publicatiedatum: