Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buisraillift te koop én te huur: Spierballenklus gemechaniseerd

Hebben de mensen die de buisrails moeten gaan tillen tijdens de teeltwisseling er al zin in? En zijn er überhaupt genoeg mensen om te helpen bij de intensieve periode van het reinigen van de kas?

Het zijn zomaar twee vragen die telers zich momenteel zouden kunnen stellen, nu de teeltwisseling eraan zit te komen. Eén van de klussen die dan moet gebeuren is het omhooghalen van de buisrails. In een kas van tien hectare ligt er al gauw vijftig kilometer aan verwarmingsbuizen. Voor het tillen is tegenwoordig een handig hulpmiddel beschikbaar, de buisraillift.

Eén man bediening
De lift mechaniseert zwaar spierballenwerk. Richard Frenken van FB Engineering zet het product, uitgevonden door Wiel Nies, in de markt. De Buisraillift is leverbaar voor bijna elke buisrailmaat. De machine tilt de buisrails op en legt ze, niet onbelangrijk, ook weer netjes recht in lijn terug. Er slechts één persoon nodig om de machine te bedienen.

Waar de buisrails tijdelijk omhoog zijn getild met hulp van de buisraillift, kan de teler de kas schoonmaken, ook als de dagen korter worden. Door een LED-schijnwerper aan de buisraillift toe te voegen kan het buisrailliften ook 's avonds of in de vroege ochtend gebeuren.

Telers kunnen de buisraillift, waarmee vorig jaar is opgeschaald, bij FB Engineering kopen. Sinds dit jaar zijn de karren ook te huur. "Dat hebben we vorig najaar getest bij een van onze gebruikers. Voor in de verhuur hebben we momenteel acht karren beschikbaar", deelt Richard.

Verhuizing
Een ander nieuwtje is dat het bedrijf verhuisd is. FB Engineering is voortaan te vinden aan de Steer 4d in Nederweert. We zijn naar een groter pand gegaan zodat we beter het werk kunnen doen, meer buisrailliften kunnen bouwen en ook ruimte hebben om aan innovaties te werken."

Voor meer informatie:
FB Engineering
Tel.: +31 6 53 32 93 69
[email protected]
www.buisraillift.nl