Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HS Tuinbouw Service renoveert kasdek bij Universiteit van Amsterdam

Het kassencomplex van de Universiteit in Amsterdam ondergaat momenteel een grondige renovatie. Na een intensieve periode van voorbereiding is HS Tuinbouw Service op maandag 19 augustus gestart met de renovatie van het kasdek. In een tijdsbestek van 6 weken zal HS de oude polycarbonaatplaten vernieuwen voor moderne polycarbonaatplaten die aan twee zijden UV-bestendig zijn en die een extra sterke bescherming tegen UV-straling bieden. Het kassencomplex is zo weer minstens 15 jaar verzekerd van een kasdek met de juiste isolatiegraad en Uv-bescherming. Dit is essentieel voor de teelt.

Speciaal complex
Het kassencomplex van de universiteit is in 2006 opgeleverd, destijds als eerste onderdeel van nieuwbouw. De faciliteiten worden gebruikt voor het geven van onderwijs, het verrichten van onderzoek en eventueel voor contractactiviteiten. Een groot gedeelte van het complex is bestemd voor onderzoek naar genetisch gemodificeerde planten.

Het totale kassencomplex is circa 2500 m2 groot en onderverdeeld in 43 compartimenten variƫrend in de grootte van 19 m2 tot 102 m2. Een deel van de kassen voldoet aan de inperkingseisen gesteld aan experimenten met transgene organismen. Zo zijn er behalve de gewone plantenkassen ook vier inperkingniveaus te onderscheiden in het complex.

Onderhoudspartner
De werkzaamheden die HS de komende weken uitvoert aan het kasdek van de speciale kas zijn eerst demontage van de bestaande strippen en rubber, demontage van de bestaande polycarbonaat platen en het reinigen van de ondergrond. Daarna volgt montage van 1762 nieuwe polycarbonaat platen, montage van nieuwe strippen en rubber en reiniging van het kasdek en de goten.

Met deze grootschalige renovatie geven HS en de Universiteit van Amsterdam een nieuwe dimensie aan de samenwerking die beide partijen al een aantal jaren hebben. Als vaste onderhoudspartner zorgt HS er al jaren voor dat het kassencomplex gedurende het hele jaar in goede staat is. Ook is enkele jaren geleden nog een kas in een kas gebouwd omdat er in het complex uit 2006 nog ruimte was in een gang.

Voor meer informatie:
HS Tuinbouw Service B.V.
Slotenmakerstraat 15
2672 GC Naaldwijk
Tel.: 0174 501368
[email protected]
www.hstuinbouwservice.nl