Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proeven met verticaal geteelde miniwatermeloenen

Is het mogelijk om miniwatermeloenen verticaal in een kas te telen? De Italiaanse veredelaar Lamboseeds doet proeven en hoopt daarmee nieuwe grenzen te verkennen. "We zijn al enige tijd bezig met de proeven", zegt directeur Sandro Colombi. "Het is een innovatief product, maar niet gemakkelijk. We hebben jaren van proeven nodig, maar we zijn op de goede weg."

Gezien de ontwikkeling van de markt is het doel om pitloze en zeer zoete miniwatermeloenen met rood vruchtvlees van 1,5 kilo te verkrijgen, met een maximum van 2,5 kilo. "Een percentage van de consumenten is zeer geïnteresseerd in een dergelijk product dat snel en gemakkelijk geconsumeerd kan worden. Maar het meest innovatieve zit hem eigenlijk in de teelttechniek."

"Dankzij deze teelttechniek kunnen we in de kas een hoge plantdichtheid halen. We doen ook proeven met al dan niet geënte planten. Ook deze keuze is van invloed op de plantdichtheid."

Lamboseeds maakt deel uit van het Dolce Passione Consortium en is het zaadbedrijf achter het Giotto ras. "We mogen nooit ophouden met onderzoeken, want de smaak en behoeften van de consument evolueren en we moeten vandaag voorzien wat de eisen van morgen zullen zijn."

In Nederland en België is de verticale kasteelt van watermeloenen al bekend. BASF Nunhems heeft een ras dat bij telers in Nederland en België geteeld wordt. Vooral Tomeco schaalde de laatste jaren op met de mini-watermeloen uit de kas.

Voor meer informatie:
Lamboseeds
Piazza Martiri 22
40019 Sant'Agata Bolognese (BO) – Italië
Tel: +39 (0)51963033
[email protected]
www.lamboseeds.com

Publicatiedatum: