Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Om aan grote vraag Duitse snijkruiden te voldoen, in mei extra geïmporteerd"

Het Duitse snijkruidenseizoen is nu drie maanden in volle gang. Artur Lammert, co-directeur bij Dreesen Kräuter in Bornheim, schetst de situatie: "In mei viel er veel regen, vooral in het westen van Duitsland. In het oosten en noorden waren er minder problemen met regen, waardoor we de ontbrekende hoeveelheden konden compenseren. Aan het begin van de Duitse oogst steeg de vraag sterk, vooral voor belangrijke gewassen zoals dille, platte peterselie en bieslook. Hierdoor moesten we de hele maand mei extra importeren uit Spanje, Italië en Marokko om aan de hoge vraag te voldoen. We hadden het voordeel dat de kwaliteit van de geïmporteerde producten tot het einde toe zeer goed was. Er was dus een soepele overgang tussen de seizoenen."


Basilicum in beschermde teelt

Lammert vervolgt dat de prijzen relatief constant zijn gebleven. In vergelijking met vorig jaar was er slechts een lichte prijsstijging, voornamelijk als gevolg van de toenemende kosten, met name op het gebied van arbeid. "We blijven een aangename groei van de vraag zien, vooral voor klassieke kruiden zoals dille, munt en platte peterselie. Hetzelfde geldt voor basilicum, hoewel de focus hier vooral ligt op gewone basilicum, terwijl de vraag naar ongebruikelijke variëteiten stagneert of licht afneemt."
Naast snijkruiden vormen cressen het tweede productsegment van het in Bornheim gevestigde bedrijf. "De cressen, die we het hele jaar door uit Duitse teelt aanbieden, heeft zich ontwikkeld tot een stabiel product. Er zijn geen significante prijsfluctuaties, en ook in het huidige boekjaar hebben we een constante verkoop kunnen realiseren."


De directie van Dreesen Kräuter op de Fruit Logistica dit jaar. Op het gebied van kostenbesparingen profiteert het bedrijf nu geleidelijk van de investeringen in teelt- en verwerkingstechnologie die de afgelopen jaren zijn gedaan, aldus Lammert (r).


Citroenmelisse

Seizoensovergang in de herfst
Het team van Dreesen Kräuter bereidt zich momenteel voor op de overgang naar het herfstseizoen. De snijkruiden zullen naar verwachting nog ongeveer twee maanden beschikbaar zijn uit de eigen Duitse buitenteelt. "Als het weer mild blijft en we geen extreme omstandigheden ervaren, kunnen we de Duitse kruiden normaal gesproken tot midden of eind oktober aanbieden. Dit hangt echter sterk af van het specifieke product en de locatie. Voor een product zoals dille moeten we vaak iets eerder overgaan op geïmporteerde goederen, terwijl munt bijvoorbeeld robuuster is en iets langer uit Duitse teelt kan worden betrokken. Elk jaar is echter anders: in 2022 konden we bijvoorbeeld tot half november Duitse kruiden blijven aanbieden, terwijl we ze vorig jaar relatief vroeg uit het buitenland moesten importeren."


Munt

Voor meer informatie:
Artur Lammert
Dreesen Frische Kräuter GmbH & Co KG
Rosental 30
53332 Bornheim, Duitsland
Tel.: +49 22 27 91 87 68
[email protected]
http://www.dreesen.de

Publicatiedatum: