Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

25-jarig jubileum Joost Rouwhorst bij The Greenery

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Joost Rouwhorst bij The Greenery, blikken ze terug op zijn carrière en deelt hij zijn ervaringen en passies. Joost benadrukt het belang van toewijding en inzet in zowel zijn werk als persoonlijke leven. Zoals hij zelf zegt: "Succes is het resultaat van willen en doen."

25 Jaar bij The Greenery
Wanneer gevraagd naar de betekenis van zijn 25-jarige dienstverband, vertelde Joost hoe hij altijd graag met telers heeft gewerkt, iets wat hij ook al deed in zijn vorige functies. "Ik heb nooit problemen gehad met collega's of telers, en dat is een van mijn sterke punten. Maar de sector is door de jaren heen enorm veranderd," zegt Joost. Hij herinnert zich hoe ze in het begin met zoveel paprikatelers waren dat ze de jaarlijkse bijeenkomst over twee avonden moesten spreiden. Tegenwoordig is de sector veel geconsolideerder, met minder, maar grotere telers.

Joost begon zijn carrière bij LTO, de Land- en Tuinbouworganisatie, waar hij telersbijeenkomsten organiseerde om vaktechnische kennis te verbeteren. Deze ervaring vormde een solide basis voor zijn werk bij The Greenery, waar hij al snel een bekend gezicht werd in de wereld van de afzet.

Telersbijeenkomsten en netwerken
Telersbijeenkomsten zijn een belangrijk onderdeel van Joosts werk. "Ik ben een beetje de verbindende schakel tussen de telers, de tele-relatiemanagers en het bestuur/directie," zegt hij. Tijdens deze bijeenkomsten worden onderwerpen besproken zoals verkoopbeleid en resultaten, kwaliteit, marketing, logistiek en volumeontwikkeling. Joost zorgt ervoor dat de juiste mensen aanwezig zijn om deze onderwerpen te presenteren, te bespreken en actiepunten mee uit te voeren.

Telers tevreden houden
Joost benadrukt dat het belangrijk is om telers tevreden te houden door simpelweg te zeggen wat je doet en te doen wat je zegt. "Het gaat erom dat je er bent als ze je nodig hebben, en dat je je afspraken nakomt," zegt hij. Dit klinkt eenvoudig, maar het zijn deze basisprincipes die vaak het verschil maken. "Ik hoor ook vaak van mensen zeggen: 'Jij belt tenminste terug.' Als ik niet kan helpen, zorg ik ervoor dat ik collega's doorstuur naar iemand die ze wel verder kan helpen," voegt hij toe.

Persoonlijke passies
Naast zijn werk heeft Joost ook een passie voor paarden en fotografie. Een hoogtepunt in zijn carrière was het organiseren van clinics met de bekende vierspanrijder IJsbrand Chardon. "We combineerden vergaderingen met een clinic en barbecue bij Chardon, wat altijd een groot succes was, met als hoogtepunt het Wereld Kampioenschap 4-span in Beesd wat in aanwezigheid van 1300 The Greenery-gasten gewonnen werd door IJsbrand Chardon." vertelt Joost enthousiast.

Zijn hobby's hebben hem ook op bijzondere plekken gebracht, zoals wedstrijden in heel Europa. "Ik maak graag foto's van deze evenementen en deel ze via sociale media," zegt hij. Zijn fotografie heeft hem zelfs tot RTL Nieuws gebracht, toen hij foto's van IJsbrand Chardon en Prins Philip leverde voor een nieuwsitem.

Toekomstplannen
Joost kijkt uit naar een toekomst waarin hij meer kan reizen en tijd kan doorbrengen met zijn familie en vrienden in Limburg, waar hij onlangs een huis heeft gekocht. "Ik wil niet stoppen met werken, maar ik wil wel meer tijd besteden aan familie, vrienden en hobby's". Ter afsluiting benadrukt Joost dat succes het resultaat is van willen en doen, de wijsheid die ook bij zijn vriend IJsbrand Chardon aan de muur hangt.

Voor meer informatie:
The Greenery
Spoorwegemplacement 1
2991 VT Barendrecht
[email protected]
www.thegreenery.com

Publicatiedatum: