Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gewasbescherming door laag zuurstofmethode

De Low Oxygen (LOX) methode van Presscon is een geheel biologische manier van ongediertebestrijding. Een aerobe bacterie heeft zuurstof nodig voor zijn stofwisseling en richt veel schade aan. Door het verdrijven van zuurstof in een luchtdichte ruimte, verstikt veel ongedierte en micro-organismen.

Robert Vink van Presscon: "Onze stikstofgenerator (BPC-Gen) produceert zeer hoge zuiverheid stikstof en brengt hierdoor het zuurstofniveau in een afgesloten ruimte naar een laag niveau. Testen wijzen uit dat onze LOX methode aanwezige micro-organismen zoals galmijten, narcismijten, potwormen en ritnaalden in deze omstandigheden verstikken."


Presscon stikstofgenerator onderhoud

Ongewenste effecten van het zuurstof molecuul
Het on-site genereren van eigen stikstof met de BPC-Gen is een oplossing van Presscon voor bedrijfstakken die last hebben van ongewenste effecten van het zuurstof molecuul. Denk hierbij aan allerlei professionele toepassingen waar stikstof kan worden ingezet, zoals: corrosie in leidingwerk in kassen, brand in koel- vrieshuizen, maar ook aantasting van poot- en consumptiegoederen door micro-organismen.

Zelf stikstof maken
Een stikstofgenerator genereert stikstof door zuurstof uit perslucht te filteren. Op elke locatie is het mogelijk om stikstof te produceren. Presscon ontwerpt en bouwt zelf modulaire stikstofgeneratoren op een skid. De inlaat van de generator worden aangesloten op een persluchtbron (compressor) en de uitlaat verbinden ze met de stikstofleiding van de installatie. De grootte van het systeem is afhankelijk van de benodigde hoeveelheid stikstof. Ze produceren bijvoorbeeld een kleine tapgenerator voor gebruik onder een bar om bier te tappen. Maar ontwerpen en bouwen ook complexe brandpreventie systemen om in een vol automatisch koel- en vrieshuis van ruim 700.000 m³ een zuurstofarme omgeving te creëren.


Stikstofgeneratoren fabriek 25 jaar ervaring

Werking HP-PSA techniek
De BPC-Gen van Presscon maakt gebruik van Pressure Swing Adsorption (PSA) technologie. Hierbij vindt scheiding van stikstof en zuurstof plaats door binding van de zuurstofmoleculen aan een moleculaire koolstofzeef: de Carbon Molecular Sieve (CMS).

Vanuit de bestaande PSA technologie ontwikkelde Presscon een compleet nieuw systeem: High Performance – PSA. Robert: "Dit elimineert de nadelen van een traditioneel PSA-systeem. Deze HP-technologie onderscheidt zich door een geoptimaliseerde luchtstroom in het systeem. Maar ook door een uniek aandruksysteem voor het actieve kool. De grote voordelen van de HP-PSA techniek, zijn met name de energiebesparing en levensduur. Wanneer je dit vergelijkt met membraantechnologie is een energiebesparing van 40 tot 50% te behalen."

Voor meer informatie:
Presscon
Veilingweg 27A
2675 BR Honselersdijk
Tel: +31 174 64 82 92
[email protected]
www.presscon.nl

Publicatiedatum: